10 עובדות טריוויה על המנה האהובה בישראל

לרגל ציון יום ההמבורגר העולמי שיצוין ב-28 במאי, קבלו 10 עובדות מעניינות על הקציצה העסיסית והטעימה
המנה הפופולרית בעולם. המבורגר צילום: יח"צ

ב-28 במאי יציינו ברחבי העולם כולו את יום ההמבורגר הבינלאומי, המאכל הנפוץ והאהוב ביותר בישראל. רשת מסעדות ההמבורגרים BBB, החוגגת השנה 25 שנים לקיומה, מספקת 10 עובדות טריוויה מעניינות על הקציצה העסיסית והטעימה ביותר:

  1. בארצות הברית נמכרים מדי שנה למעלה מ- 50 מיליארד המבורגרים, מה שמעמיד את ההמבורגר בראש רשימת המנות האהובות באמריקה.
  2. רבים סבורים כי מקור ההמבורגר הוא בארצות הברית, אך למעשה, ההמבורגר "נולד" בעיר המבורג בגרמניה, ומכאן שמו. את הקציצה הראשונה המציא בשנת 1891 טבח מקומי, שערבב בשר טחון עם ביצת עין.
  3. הקשר היהודי – ההמבורגר הראשון נמכר בארצות הברית בשנת 1921 במסעדה בקנזאס על ידי יהודים מהגרים שהגיעו מגרמניה.
  4. טרנד הבריאות משך את רשתות ההמבורגרים להציג גרסאות טבעוניות וצמחוניות לקציצת ההמבורגר. למרות שההמבורגר יכול להיות בריא, מהיר וטעים חשוב להשים לב לאיכות הבשר ממנו מכינים את הקציצה.
  5. רשתות ומסעדות ההמבורגרים מהוות כ-12% משוק המסעדות בישראל.
  6. ענף ההמבורגרים מגלגל בישראל על פי ההערכות, כ-2.5-3 מיליארד שקל, עם יותר מ-850 עסקים הפועלים בתחום.
  7. ההמבורגר המועדף ביותר על הישראלים הוא המבורגר הבקר הקלאסי, בגודל של כ-220 גרם.
  8. הכריך הפופולרי בעולם – כ-60 אחוז מסך כל הכריכים שנמכרים בעולם הם המבורגרים, ובארצות הברית מדובר על כ-70 אחוז.
  9. בשנת 2012 נשבר שיא גינס, במדינת מינסוטה שבארצות הברית, שם הוכנה קציצת ההמבורגר הגדולה בעולם.

ההמבורגר הוא תלוי תרבות. לרוב מדובר בקציצה העשויה מבקר טחון, אך מסתבר שלא בהכרח. כל תרבות מאמצת לעצמה את הקציצה האהובה עליה. היא גם חלק מתרבות האוכל המקושרות בארץ ובעולם לפסטיבלים. במדינות שונות מקובל להכין את הקציצה לא רק מהבשר הטחון הקלאסי אלא גם מהודו, עוף, יען, עז ואף קנגרו. כמובן שקיימות גם אלטרנטיבות לצמחוניים וטבעוניים כמו המבורגר עדשים, קינואה, פטריות וכדומה.

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות