אנחנו מקווים שיש לכם עוד מקום לקינוח בחג, תחת הסוכה, כי למשפיענית הפודיז אפרת ליכטנשטט יש מתכון מפנק להציע לכם: טארט טאטן עם פיינט וניל של בן & ג'ריס בשילוב דבש וקינמון.
מתחילים?
לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ
מרכיבים
6-7 תפוחים אדומים.
50 גרם חמאה רכה מאד.
70 גרם סוכר.
עוד כף סוכר וכמה קוביות חמאה.
לבצק:
בצק פריך קנוי, מופשר לפי הוראות היצרן, חתוך לקוטר 26 ס״מ בערך.
או לבצק ביתי:
170 גרם קמח.
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
1 כף אבקת סוכר.
רבע כפית מלח.
חצי כוס מים קרים + 1 כף חומץ (לא משתמשים בהכל).
להגשה:
פיינט וניל של בן & ג׳ריס.
3 כפות דבש מעורבבות עם שליש כפית קינמון.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מורחים את החמאה על כל התבנית, בתחתית ובדפנות.
- מפזרים את הסוכר על התבנית.
- מקלפים את התפוחים, מגלענים, חותכים לרבעים ומסדרים בתבנית בצפיפות רבה, התפוחים מתכווצים מאד באפייה.
- מפזרים על התפוחים כף סוכר וכמה קוביות חמאה.
- מעבירים לתנור ואופים 25 דקות.
- מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומכינים את הבצק (או משתמשים בבצק קנוי).
- בצק:
במעבד מזון שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר ומלח. מעבדים בפולסים קצרים לתערובת פירורית.
מוסיפים את המים כף אחרי כף, רק עד שהפירורים הקטנים מתאחדים והופכים לגדולים. אין צורך להשתמש בכל המים! משתמשים ב-2-3 כפות.
מעבירים את הבצק לשיש מקומח מאד ויוצרים כדור. מתחילים לרדד בעדינות, כאשר מסובבים את הבצק בין רידוד לרידוד כדי שלא ידבק. מוסיפים קמח אם יש צורך.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס״מ, לקראת הסוף עוברים לרדד על נייר אפייה. (שומרים במקרר מכוסה עד ההנחה על התפוחים).
מניחים את הבצק על התפוחים, מהדקים בצדדים ויוצרים כמה פתחים בבצק כדי שהנוזלים יוכלו להתאדות.
- אופים עוד 60 דקות או עד שהבצק מזהיב.
אם הבצק משחים בשלב מוקדם מדי ניתן לכסות בעדינות בנייר אלומיניום.
- מקררים לחלוטין לפני שהופכים. חשוב להעביר סכין בדפנות לשחרור העוגה לפני שהופכים.
- מגישים עם פיינט וניל בן & ג׳ריס ודבש-קינמון.
חג שמח!