מתכון: סופריטו עוף ותפוחי אדמה
הסופריטו (חצי מטוגן באיטלקית), הוא תבשיל שהביאו לארץ הספניולים שעלו במאה הקודמת, הוא הפך למזוהה מאוד עם ירושלים וטבריה, ועם השנים כיכב במטבחם של רוב עדות הספרדים, עם שינויים כאלו או אחרים.
באיטליה נוהגים לכנות כך אובייקט קולינרי אחר, סטרטר של הרבה תבשילים – בצל, שום ועגבניות מטוגנים טוב, ומשם ממשיכים לרוב התבשילים.
אבל כאמור, אנחנו מדברים על התבשיל הירושלמי. זה שקודם כל מטגנים טוב טוב את כל מרכיביו, ואז מכסים בנוזל ומבשלים עד רכות, או עד שנמס בפה.

סופריטו עוף ותפוחי אדמה
מרכיבים:
4 שיני שום
1.5 ק”ג עוף מפורק לחלקים
2 ק”ג תפוחי אדמה חתוכים גס, מדליונים או קוביות
8 כפות שמן קנולה
1 כוס מים קרים
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט קינמון
קורטוב של כורכום

אופן הכנה
פורסים 4 שיני שום
בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומחממים אותו.
משחימים את חלקי העוף בסיר, 5 דקות מכל צד ומתבלים במלח ופלפל.
בנפרד מטגנים את קוביות תפוחי האדמה טיגון קצר עד להשחמה יפה, לא בישול מלא.
מוסיפים את השום לסיר עם העוף.
מוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים לסיר העוף.
מתבלים בעדינות במעט המלח, פלפל, קינמון וכורכום.
מוסיפים מים עד לכיסוי הכל, ומבשלים שעה וחצי – שעתיים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
מגישים בצלחת, על תלולית אורז לבן.
בתאבון.

השף אורי ארנולד
הבעלים של המעדנייה "ארנולד'ס בישול גלילי" www.UriArnold.com ושל חברת השיווק UMAMI >> לחצו כאן <<
למתכונים נוספים של השף >>לחצו כאן <<