סופריטו עוף ותפוחי אדמה | שף אורי ארנולד

החורף כבר פה במלוא עוצמתו, יוקר המחיה נושף בעורפנו, וזו הזדמנות טובה להנגיש לכם מתכון לקדירה מפנקת ומנחמת, בעלות צנועה, אבל עם המון אושר ואהבה משפחתית. "הסופריטו" | למתכון המלא*
מתכון: סופריטו עוף ותפוחי אדמה | צילום: pexels

מתכון: סופריטו עוף ותפוחי אדמה

הסופריטו (חצי מטוגן באיטלקית), הוא תבשיל שהביאו לארץ הספניולים שעלו במאה הקודמת, הוא הפך למזוהה מאוד עם ירושלים וטבריה, ועם השנים כיכב במטבחם של רוב עדות הספרדים, עם שינויים כאלו או אחרים.

באיטליה נוהגים לכנות כך אובייקט קולינרי אחר, סטרטר של הרבה תבשילים – בצל, שום ועגבניות מטוגנים טוב, ומשם ממשיכים לרוב התבשילים.

אבל כאמור, אנחנו מדברים על התבשיל הירושלמי. זה שקודם כל מטגנים טוב טוב את כל מרכיביו, ואז מכסים בנוזל ומבשלים עד רכות, או עד שנמס בפה.

מתכון: סופריטו עוף ותפוחי אדמה | צילום: pexels

סופריטו עוף ותפוחי אדמה

מרכיבים:

4 שיני שום

1.5 ק”ג עוף מפורק לחלקים

2 ק”ג תפוחי אדמה חתוכים גס, מדליונים או קוביות

8 כפות שמן קנולה

1 כוס מים קרים

מלח

פלפל שחור גרוס

קורט קינמון

קורטוב של כורכום

מתכון: סופריטו עוף ותפוחי אדמה | צילום: pexels

אופן הכנה

פורסים 4 שיני שום

בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומחממים אותו.

משחימים את חלקי העוף בסיר, 5 דקות מכל צד ומתבלים במלח ופלפל.

בנפרד מטגנים את קוביות תפוחי האדמה טיגון קצר עד להשחמה יפה, לא בישול מלא.

מוסיפים את השום לסיר עם העוף.

מוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים לסיר העוף.

מתבלים בעדינות במעט המלח, פלפל, קינמון וכורכום.

מוסיפים מים עד לכיסוי הכל, ומבשלים שעה וחצי – שעתיים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.

מגישים בצלחת, על תלולית אורז לבן.

בתאבון.

השף אורי ארנולד | צילום: פרטי

 השף אורי ארנולד

הבעלים של המעדנייה "ארנולד'ס בישול גלילי" www.UriArnold.com ושל חברת השיווק UMAMI >> לחצו כאן <<

למתכונים נוספים של השף >>לחצו כאן <<


יש לכם מסעדה בצפון שכולם צריכים לדעת עליה? אנחנו בדרך אליכם! >> לחצו כאן <<

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות