מתכון: מקלובה • מאלובה
מקלובה/ מאלובה (תלוי בניב) = הפוכה, ומכאן שמה של המנה, שעיקר הטקס הוא הפיכתה בעת ההגשה.
במקור, מטגנים את כל המרכיבים לפני הכנסתם לסיר בקיתונות של שמן זית, אני החלטתי כאן לאפות אותם בתנור עם מעט מאוד שמן, ואז להרכיב את הסיר
מקלובה בריאה.
(כל המרכיבים אפויים, במקום טיגון בשמן עמוק).
2 כוסות אורז עגול
4 שוקי עוף
1 שוק טלה מנוסרת ע"י הקצב לעובי של סנטימטר (אוסובוקו טלה)
1 בצל גדול חתוך גס
4 קישואים קטנים
3 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים עבה
חצי ראש כרובית מפורק
כף מלח גס
כפית פלפל גרוס
קורט קינמון
כפית כמון
חצי כפית כורכום
קורט פלפל אנגלי
שלושה תרמילי הל
תרסיס שמן זית (אני ממלא לבד שפריצר שקניתי)
אופן ההכנה:
נכסה את האורז העגול בקערה עם מעט מים חמימים.
על תבנית מרופדת בנייר אפיה נסדר את הירקות, השוקיים, ופרוסות הטלה, נרסס במעט שמן זית, מלח, פלפל, ונאפה בתנור על 195 מעלות כרבע שעה, עד השחמה.
כעט נרכיב את הסיר
אני אוהב לרפד את התחתית בעיגול גזור מנייר אפיה, גם כשהסיר טפלון או "נון סטיק", ככה על בטוח התבשיל יישלף יפה כמו עוגה.
בתחתית נסדר בצורה יפה את השוקיים ואת נתחי הטלה.
נפזר את מחצית האורז המושרה (לאחר סינון כמובן)
על כל הטוב הזה נפזר את הירקות האפויים ונכסה ביתרת האורז.
כעת נוסיף את התבלינים, ונכסה במים רותחים – עד סנטים מעל הכל.
נביא לרתיחה של שניות בזהירות, וישר ננמיך לאש מינימלית, ונבשל מכוסה למשך שעה.
לאחר שעה, נכבה את האש, וניתן לסיר לעמוד למשך שעשר דקות, על מנת שהאורז ישתה את יתרת האדים, וכל התענוג יתייצב.
כעת הזמן להפוך את כל התענוג לתבנית הגשה נאה, ולשים במרכז השולחן.
בתאבון.
השף אורי ארנולד
הוא הבעלים של המעדנייה "ארנולד'ס בישול גלילי" www.UriArnold.com ושל חברת השיווק UMAMI : www.facebook.com/umami.pr