את הקציצות האלו לא תרצו לפספס בחג הפסח. הן מהוות ארוחה שלמה, מזינה ומגוונת וילדים וגם מבוגרים משתגעים אחריהן. תמר ידין, דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף, מנדבת מתכון מנצח של קציצות בשר אפויות בתנור עם תוספת של תפוחי אדמה, פשוט, קל להכנה, משביע וטעים.
קציצות בשר אפויות בתנור עם קמח מצה ותפוחי אדמה:
המצרכים:
- חצי קילו בשר בקר דל שומן טחון.
- בצל חתוך דק.
- 2 ביצים בינוניות.
- 1/4 כוס פירורי קמח מצה.
- כף פפריקה מתוקה.
- כף תבלין גריל.
- כף כורכום.
- שן שום כתושה.
- 2 כפות שמן זית.
- מלח ופלפל.
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק.
- מים רותחים.
- 2 כפות שמן זית.
הוראות הכנה:
תפוחי האדמה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה.
- מרתיחים בסיר עם מים ומלח (כחצי כפית) למשך כחצי שעה.
- מסננים את תפוחי האדמה ומסדרים בתחתית תבנית אפייה
הקציצות:
- לערבב את הבשר עם בצל קצוץ בקערה.
- להוסיף את הביצים, פירורי המצה, תבלינים, שום, שמן וירק ולערבב היטב.
- ממקמים את הקציצות בתבנית עם נייר אפייה ומוסיפים מעט שמן מעל.
- את תבנית הקציצות מניחים במדף מעל התבנית עם תפוחי האדמה.
- אופים את הקציצות ותפוחי האדמה כחצי שעה, עד שהקציצות רכות.
בתאבון!