מתכון: עוגת תפוזים של סבתא
יש מתכונים שמחזירים אותנו לילדות. כאלה שפשוט אי אפשר להתנגד להם. אצלי, החורף תמיד מזכיר את עוגת התפוזים של סבתא. הייתי נכנס הביתה אחרי יום גשום, הנעליים קצת רטובות, החלון מטפטף, ובמטבח חיכה הריח הכי טוב בעולם – תפוזים מתקרמלים בתנור.
סבתא הייתה מגישה לי פרוסה חמה, עם אבקת סוכר עדינה למעלה, ולצידה כוס תה מתוק. זו הייתה הקסמות של רגעים קטנים, פשוטים, שהופכים את החורף לחמים ומנחם.
אז השבוע, כששמעתי שהחורף סוף סוף מגיע, חזרתי למתכון ההוא – עם התאמות קלות – כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהטעם הנוסטלגי הזה.
עוגת תפוזים רכה ועסיסית, שמכינים בקערה אחת ב-5 דקות – כי לפעמים, כל מה שצריך זה עוגה טובה וכוס תה ליד.

מצרכים:
•3 ביצים
•3/4 כוס סוכר
•1/2 כוס שמן
•1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
•1 כפית גרידת תפוז
•1.5 כוסות קמח תופח
•1/2 כפית קינמון (לא חובה)
•1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
2.בקערה טורפים ביצים וסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
3.מוסיפים שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז, ומערבבים.
4.מנפים פנימה קמח, קינמון ומלח, ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
5.יוצקים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
6.מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם תה חם.
טיפ מהשף:
אפשר להפוך את העוגה ליותר חגיגית עם ציפוי של רויאל אייסינג – מערבבים 1 כוס אבקת סוכר עם 2 כפות מיץ תפוזים ומזלפים מעל.
למה זה מושלם לחורף?
התפוזים עכשיו בשיא העונה.
ריח משגע שמתפשט בבית ביום חורפי.
עוגה קלה להכנה שמתאימה לכל המשפחה.
תהנו ובתאבון!

השף אורי ארנולד
הבעלים של המעדנייה "ארנולד'ס בישול גלילי" www.UriArnold.com ושל חברת השיווק UMAMI >> לחצו כאן <<
למתכונים נוספים של השף >>לחצו כאן <<