מתכון: כוסא מחשי
הגשם פה במלוא עוצמתו, השווקים והסופרים הגליליים עמוסים בתוצרת חקלאית "בלדית". תנצלו את כל הטוב הזה, תושביי המרכז מכירים רק ירקות מהונדסים וענקיים. אז גשו למחלקת הירקות ותרכשו קילו של בייבי קישוא.
אולי בעצם כדאי בפעם הראשונה לקנות קצת יותר קישואים, כי לוקח זמן לתרגל את הריקון שלהם.
אח"כ במחלקת כלי הבית תקנו את הכלי הזה שחופרים בו בתוך הקישוא, הוא נראה כמו קולפן תפוחים, רק יותר צר.

ואם אתם ממש אוהבים את הסופרים הבלדיים או הירקנים בגליל, אז דעו לכם שלעיתים ניתן למצוא את הקישואים כבר מרוקנים ומצוננים, רק למלא ולבשל.

אז יאללה, כל שנותר זה רק לבשל:
מצרכים:
קילו קישוא בלדי קטנטן
2 כוסות אורז עגול
200 גרם בשר טלה טחון
מעט שמן זית
פלפל אנגלי טחון
פלפל שחור טחון
2 תרמילי הל
קורט אגוז מוסקט
מלח
2 ליטר ציר עוף או ירקות
אופן ההכנה:
משרים 2 כוסות אורז עגול במים קרים כחצי שעה ואח"כ מסננים.
מטגנים את הבשר הטחון עם מעט שמן זית ומתבלים עם כף פלפל אנגלי, חצי כף פלפל שחור, תרמילי ההל, קורט אגוז המוסקט וכפית מלח.
מוסיפים את האורז לבשר מבשלים ביחד ומערבבים כדקה תוך הוספת אותם תבלינים בעדינות.
ממלאים את הקישואים בעדינות, מסדרים עגבנייה חתוכה לעיגולים בתחתית הסיר, עליה מניחים את הקישואים בעמידה בצפיפות.

מכסים בציר העוף או הירקות כשהם רותחים, עד לגובה של 2-3 ס"מ מעל מישור הקישואים.
שמים צלחת על הקישואים כדי שלא יזוזו או יצופו, עם משקולת מעל. (גם לזה יש מוצר שניתן לרכוש בסופר גלילי.)

מבשלים עד שמתחיל לבעבע, מייד מנמיכים, ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עד שמפלס המים יורד כמעט עד הסוף.
בסוף סוחטים 2 לימונים על הכול.
בתאבון.

השף אורי ארנולד
הבעלים של המעדנייה "ארנולד'ס בישול גלילי" www.UriArnold.com ושל חברת השיווק UMAMI >> לחצו כאן <<
למתכונים נוספים של השף >>לחצו כאן <<