fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

מתכון לחורף חם: מרק פסוליה (שעועית לבנה)

בכל עדה הוא קיבל תפקיד משלו – אצל חלק מהעדות הוא שימש תחליף למנת חלבון, אצל אחרות היה חלק מהמסורת של יום חמישי, לקראת השבת. אפילו בבתי הכלא של פעם, מרק הפסוליה היה למנת דגל, עד כדי כך שאפילו נכתבו עליו שירים כמו "פסוליה לי ולך". חברים, תעשו הרבה כבוד למרק הפסוליה - שעועית לבנה | למתכון המלא*
מרק פסוליה (שעועית לבנה) של השף אורי ארנולד | צילום: פרטי

מתכון למרק פסוליה (שעועית לבנה)

הוא כיכב באינספור סרטים ישראלים, והפך לאחד המאכלים המושלמים לעונה הקרה בזכות חומו וטעמיו העמוקים. אבל בואו נודה, לפעמים ההשריה של קטניות יכולה להיות אתגר – כמה פעמים רציתם להכין מתכון כזה, וגיליתם ששכחתם להשרות את השעועית? אל דאגה, יש פתרונות!

כיום ניתן למצוא קטניות משומרות, קפואות ואפילו ארוזות בקרטוניות. טיפ אישי ממני – אני משרה קטניות מראש ומקפיא אותן, כך שתמיד יש לי קטניות מוכנות לשימוש במקפיא.

אז יאללה, בואו ניגש לעבודה:

מצרכים:

– 1.5 כוסות שעועית לבנה יבשה (או 2 קופסאות שימורים של שעועית מסוננת)

– 3 כפות שמן זית

– 1 בצל גדול קצוץ

– 4 שיני שום כתושות

– 3 גזרים חתוכים לקוביות

– 2 גבעולי סלרי קצוצים

– 5 עגבניות בינוניות מגוררות (או קופסה אחת של עגבניות מרוסקות)

– 1 כף רסק עגבניות

– 1/2 כפית פפריקה מתוקה

– 1/2 כפית כמון

– מלח ופלפל לפי הטעם

– 1 עלה דפנה

– 6-8 כוסות מים (או ציר ירקות)

– חופן פטרוזיליה קצוצה להגשה

– מעט מיץ לימון סחוט טרי (לא חובה)

מרק פסוליה (שעועית לבנה) של השף אורי ארנולד | צילום: פרטי

אופן הכנה:

  1. הכנת השעועית:

   – אם משתמשים בשעועית יבשה, משרים אותה במים למשך 8 שעות לפחות (או למשך הלילה). מסננים ומבשלים אותה בסיר עם מים נקיים עד שהיא רכה אך לא מתפרקת (כ-45 דקות עד שעה). מסננים.

   – אם משתמשים בשעועית משימורים, מסננים ושוטפים היטב במים.

  1. טיגון הירקות:

   – מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב מעט.

   – מוסיפים את השום, הגזר והסלרי, ומטגנים 3-4 דקות נוספות.

  1. הכנת המרק:

   – מוסיפים את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, הפפריקה, הכמון, המלח, הפלפל ועלה הדפנה. מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות על אש בינונית.

   – מוסיפים את השעועית המבושלת או המסוננת לסיר, ויוצקים פנימה את המים או הציר. מביאים לרתיחה.

  1. בישול:

   – מנמיכים את האש ומבשלים את המרק על להבה נמוכה כ-30-40 דקות, עד שהירקות רכים והטעמים מתמזגים. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מים חמים.

  1. הגשה:

   – מסירים את עלה הדפנה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

   – מגישים חם, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומוסיפים כמה טיפות מיץ לימון לסיום רענן.

מרק פסוליה (שעועית לבנה) של השף אורי ארנולד | צילום: פרטי

טיפ:

ניתן להוסיף כף של שמן זית איכותי מעל כל מנה לפני ההגשה לחיזוק הטעמים.

בתיאבון וחורף חם!

השף אורי ארנולד | צילום: פרטי

 השף אורי ארנולד

הבעלים של המעדנייה "ארנולד'ס בישול גלילי" www.UriArnold.com ושל חברת השיווק UMAMI >> לחצו כאן <<

למתכונים נוספים של השף >>לחצו כאן <<


יש לכם מסעדה בצפון שכולם צריכים לדעת עליה? אנחנו בדרך אליכם! >> לחצו כאן <<

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות