מתכון לחג: צלעות טלה עם רימון, תאנים ושמן זית

לאושפיזין בסוכה: קבלו מתכון לשולחן החג הכולל מזונות משבעת המינים
צלעות טלה עם רימון, תאנים ושמן זית צילום: יח"צ

מתכון לחג:

חג הסוכות הולך ומתקרב ואתו אחד מסמלי החג הבולטים – ארבעת המינים: אתרוג, לולב, הדס וערבה. במסורת היהודית מוזכרים גם שבעת המינים: חיטה, שעורה, גפן, תמר, רימון, תאנה וזית, שהם מיני גידולים שארצנו התברכה בהם ואשר מוזכרים בספר דברים. לרגל חג הסוכות התזונאית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף, מנדבת מתכון חגיגי המשלב רימון, תאנים וזית משבעת המינים.

מתכון של צלעות טלה עם רימונים, תאנים ושמן זית

רכיבים: (5-6 סועדים)

10 צלעות טלה.

2 כפות נענע יבשה.

1 כוס שמן זית.

10 שיני שום.

3 ענפים של אורגנו.

10 תאנים.

2 כפות גרעיני רימון.

6 קישואים.

מלח ופלפל לפי הטעם.

הוראות הכנה:

מחממים במחבת שמן זית ואחרי שהמחבת חמה מכניסים למחבת את השום והאורגנו עם הנענע.

מערבבים את השמן עם השום והאורגנו ומורחים היטב על הצלעות.

צולים את הצלעות על מחבת חמה עד להשחמה מלאה מכל צד.

במחבת נוספת, צולים במקביל את התאנים והקישואים החתוכים.

כשהצלעות מוכנות, מסדרים עליהן את התאנים והקישואים ושופכים את שארית הרוטב של השמן והשום עם האורגנו, מפזרים את גרעיני הרימון ובוזקים מעט לימון לטעם.

קבלו מתכונים נוספים מאתר בלינקר: מתכון נוסף לחג : עדי שילון משתפת מתכון מנצח לחג

בתיאבון!

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות