חג השבועות הוא חגם של מאפים ומאכלים המשלבים מוצרי חלב. רשת טיב טעם חולקת מתכון קל להכנה עם מרקם חלק ונעים ועשיר בטעמים עדינים – תפוחי אדמה גראטן.
מרכיבים:
8 יחידות תפוחי אדמה בינוניים קטנים מזן באטר או דזירה.
1 ליטר חלב.
חצי ליטר שמנת מתוקה.
כף מלח.
כפית פלפל שחור.
חצי כפית מוסקט.
3 ענפי מרווה.
5 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה:
בכל תפוח אדמה יוצרים חריצים במרווחים של 1 מ"מ ועומק 2/3 מגודל תפוח האדמה.
מניחים בסיר עם כל יתר הרכיבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה.
במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים בזהירות את תפוחי האדמה מהסיר לתבנית פיירקס, ומוסיפים את נוזלי הבישול מעל.
מעבירים לתנור החם לחצי שעה – 40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים, מושחמים ורוב הנוזלים מצומצמים. ומגישים חם.