fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

לרגל חג שבועות: מתכון קל להכנה ועשיר בטעמים – תפוחי אדמה גראטן

חג שבועות אוטוטו בפתח ולצד מאכלי הגבינה המסורתיים, רבים משלבים בארוחה מאכלים מתפוחי אדמה. הנה לכם מתכון קל להכנה של תפוחי אדמה גראטן
גם הוא במאכלי החג. תפוחי אדמה גראטן צילום: יח"צ

חג השבועות הוא חגם של מאפים ומאכלים המשלבים מוצרי חלב. רשת טיב טעם חולקת מתכון קל להכנה עם מרקם חלק ונעים ועשיר בטעמים עדינים – תפוחי אדמה גראטן.

מרכיבים:

8 יחידות תפוחי אדמה בינוניים קטנים מזן באטר או דזירה.

1 ליטר חלב.

חצי ליטר שמנת מתוקה.

כף מלח.

כפית פלפל שחור.

חצי כפית מוסקט.

3 ענפי מרווה.

5 שיני שום כתושות.

אופן ההכנה:

בכל תפוח אדמה יוצרים חריצים במרווחים של 1 מ"מ ועומק 2/3 מגודל תפוח האדמה.

מניחים בסיר עם כל יתר הרכיבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה.

במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים בזהירות את תפוחי האדמה מהסיר לתבנית פיירקס, ומוסיפים את נוזלי הבישול מעל.

מעבירים לתנור החם לחצי שעה – 40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים, מושחמים ורוב הנוזלים מצומצמים. ומגישים חם.

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות