לקראת החזרה ללימודים: מתכון להכנת קציצות טונה אפויות

ערוץ האוכל foody והשפית תמרה אהרוני מהתכנית 'תמרה וחברים', מביאים לכם מתכון קל ונוח להכנת קציצות טונה רכות ומזינות, שאפשר בקלות להכניס לקופסת האוכל של בית הספר או הגן
מתאים גם לארוחה קלילה בבית הספר. קציצות טונה צילום: אפיק גבאי

אם אתם מחפשים מנה קלילה, טעימה ומזינה, שאפשר לארוז בקופסאות אוכל, השפית תמרה אהרוני, מהתכנית 'תמרה וחברים' שמשודרת בקשת 12 ובערוץ foody מעניקה מתכון קל להכנת קציצות טונה אפויות בתנור, עם הרבה טעם ובלי טיגון.

הסוד? טונה בשמן זית – שילוב מנצח בין טעם טוב למה שעושה טוב לגוף. שמן הזית מוסיף עומק ועשיר בנוגדי חמצון, והטונה מספקת מנת חלבון רזה ומשביעה שמתאימה גם לקטנים וגם לגדולים. הקציצות יוצאות רכות מבפנים, זהובות מבחוץ, והכי כיף? הן טעימות גם כשהן קרות. אז אם בא לכם משהו קצת אחר ליום טיול, ליום עבודה או פשוט לארוחת ערב קלילה, זה בדיוק בשבילכם.

מתכון להכנת קציצות טונה אפויות עם זוקיני (מתכון ל-4–5 מנות).

מרכיבים:

  • 3 קופסאות טונה ריו מרה בשמן זית, 160 גרם (סה"כ 480 גרם).
  • 2 ביצים (M).
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק.
  • 2 שיני שום, כתושות.
  • ½ צרור כוסברה, קצוצה.
  • ½ פלפל צ’ילי ירוק בינוני, קצוץ דק.
  • 2 זוקיני ירוקים בינוניים, מגוררים וסחוטים מנוזלים.
  • 1 כפית שטוחה מלח.
  • ½ כפית פלפל שחור טחון.
  • 1 כף שמן זית.

להגשה:

  • טורטיות בינוניות.
  • מיונז.
  • לימון כבוש.
  • ביצה קשה פרוסה.
  • ירקות טריים לפי הטעם.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון, מצב סטטי).
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות.
  3. בידיים משומנות יוצרים קציצות שמנמנות ופחוסות.
  4. מסדרים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מעל.
  5. אופים כ-20 דקות עד שהקציצות זהובות ויציבות (למי שמעדיף, אפשר גם לטגן).

הצעת הגשה:

מורחים טורטייה במיונז ולימון כבוש, מניחים עליה קציצות טונה חמות או קרות, פרוסות ביצה קשה, ירקות טריים ומגלגלים לרול טעים ומזין.

 

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות