אם אתם מחפשים קינוח מרענן וטעים לחג השבועות, הנה לכם מתכון להכנת פאי עם גלידת עוגת גבינה ותות. הפאי קל להכנה בבית ויפה להגשה בשולחן החג.
רכיבים להכנת הפאי:
1 פיינט גלידת עוגת גבינה ותות של בן & ג'ריס.
1/4 1 כוסות פירורי עוגיות בטעם קרמל או ביסקוויטים בטעם וניל.
2 כפות סוכר.
4 כפות חמאה מומסת ללא מלח.
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
2 כפות אבקת סוכר.
1/2 כפית תמצית וניל.
1 כפית חמאה.
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. שמים את הביסקוויטים במעבד מזון וטוחנים עד לפרורים.
- מערבבים בקערה את הפירורים עם סוכר ומוסיפים את החמאה המומסת.
- מהדקים את התערובת עד לקבלת תחתית אחידה. אופים בתנור ל-8 דקות בלבד עד השחמה.
- מוציאים את התחתית ומצננים במקפיא למשך לפחות חצי שעה.
- מוציאים את הפיינט מהמקפיא להפשרה של 10 דק' לפחות. בזמן הזה מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד להתייצבות.
- מוציאים את התחתית מהמקפיא, ועליה מורחים את הגלידה בשכבה אחידה. מחזירים למקפיא לעוד 20 דקות.
- מוציאים את הפאי מהמקפיא ומורחים מעל שכבה אחידה של קצפת.
- ניתן לקשט עם תותים או שברי ביסקוויט.
שיהיה לכולנו בתיאבון וחג שבועות שמח.