רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה – ביגה, חושף את המתכון להכנת אזני המן בבית, שמתאים לשוחרי הבריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק.
מדובר באוזני המן פריכים, עשירים בטעמים, עשויים מבצק פריך במרקם חמאתי הנימוך בפה.
מצרכים:
100 גר' סוכר (כוס).
200 גר' חמאה.
300 גר' קמח לבצק פריך ללא גלוטן.
2 חלמונים.
קורט מלח.
גרידת לימון.
ממרח למילוי פנימי – לפי טעמך.
הוראות הכנה:
- במערבל עם וו גיטרה – חמאה וסוכר עד ליצירת קרם.
- מוסיפים את החלמונים ומטמיעים בתוך החמאה.
- מוסיפים את הקמח ללא גלוטן וקורט מלח, וגרידת לימון.
- מעבדים לבצק אחיד.
- קורצים בעזרת חותכן עיגול או כוס את הבצק לעיגולים.
- ממלאים במרכז העיגול מהמילוי ממרח תמרים – וסוגרים לצורת משולש.
- אופים בתנור שחומם מראש על180 מעלות ואופים 12-15 עד שהן משחימות.