מתכון פסטה בריאות: סקיני פסטה בשילוב עם פסטה רגילה עם פטריות וקישואים (2-3 מנות)
רכיבים:
- 1 חבילת סקיני פסטה (מסונן).
- 100 גרם פסטה רגילה (לא מבושלת).
- סלסלת פטריות טריות-חתוכות לרבעים.
- 4 קישואים-חתוכים לקוביות.
- 5 שיני שום כתושות.
- 3 כפות שמן זית.
- ½ כפית מלח.
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס.
- 1-2 כפות פרמז'ן מגורד.
- אופציונלי: 1-2 כף עלי בזיליקום.
- אופציונלי: מעט גרידת לימון טרייה או מיץ מחצי לימון.
אופן ההכנה:
- לבשל את הפסטה הרגילה עד לדרגת אל-דנטה (רכה מבפנים, אבל עדיין מעט מוצקה במרכז), לסנן ולשטוף במים קרים.
- במחבת רחבה, לחמם שמן זית ולהוסיף את השום. לטגן 30 שניות בלבד, עד שמפיץ ניחוח.
- להוסיף את הפטריות ולטגן על אש בינונית־גבוהה עד שהן מזהיבות ומשחררות נוזלים.
- להוסיף את הקישואים, לערבב ולטגן עוד כ־5–6 דקות עד שמתרככים מעט אך שומרים על מרקם.
- לתבל במלח, פלפל (בזיליקום).
- להוסיף את הסקיני פסטה ואת הפסטה הרגילה, לערבב היטב ולהמשיך לבשל עוד 2–3 דקות עד שהכול מצופה היטב ברוטב הירקות.
- לכבות את האש, להוסיף פרמזן וגרידת לימון, לערבב בעדינות.
- לטעום, לתקן תיבול, ולהגיש חם עם פטרוזיליה טרייה.
בתיאבון!





