יום ההמבורגר הבינלאומי: כל מה שצריך לדעת על המאכל הנפוץ

קציצת ההמבורגר נחשבת למאכל הנפוץ ביותר בישראל ובארצות הברית. קבלו 10 עובדות מעניינות על המנה האהובה  
המקור מגיע בכלל מגרמניה. מנת המבורגר צילום: יח"צ

ב- 28 במאי, יציינו בישראל וברחבי העולם את יום ההמבורגר הבינלאומי, המאכל הנפוץ והאהוב ביותר בישראל. רשת מסעדות ההמבורגרים BBB מספקת מספר עובדות מעניינות על הקציצה העסיסית והטעימה:

  1. בארצות הברית נמכרים מדי שנה למעלה מ-50 מיליארד המבורגרים. נתון זה מציב את קציצת ההמבורגר למאכל הפופולארי ביותר באמריקה.
  2. רבים סבורים כי מקור ההמבורגר הוא בארצות הברית, אך לא. ההמבורגר "נולד" בעיר המבורג בגרמניה, ומכאן שמו. את הקציצה הראשונה המציא בשנת 1891 טבח מקומי, שערבב בשר טחון עם ביצת עין.
  3. הקשר היהודי – ההמבורגר הראשון נמכר בארצות הברית בשנת 1921 במסעדה בקנזס על ידי יהודים מהגרים שהגיעו מגרמניה.
  4. בזכות טרנד הבריאות, השיקו רשתות ההמבורגר העולמיות גרסאות טבעוניות וצמחוניות לקציצת ההמבורגר.
  5. מסעדות ההמבורגרים מהוות כ-12% משוק המסעדות בישראל.
  6. ענף ההמבורגרים מגלגל בישראל על פי ההערכות, כ-2-2.5 מיליארד ש"ח, עם יותר מ-800 עסקים הפועלים בתחום.
  7. ההמבורגר המועדף ביותר על הישראלים הוא המבורגר הבקר הקלאסי, בגודל של כ-200 גרם.
  8. הכריך הפופולרי בעולם – כ-60% מסך כל הכריכים שנמכרים בעולם, הם המבורגרים. בארצות הברית מדובר על נתון אפילו גבוה יותר, כ-70%.
  9. בשנת 2012 נשבר שיא גינס, במדינת מינסוטה שבארצות הברית, שם הוכנה קציצת ההמבורגר הגדולה בעולם.
  • ההמבורגר הוא תלוי תרבות: לרוב, מדובר בקציצה העשויה מבקר טחון, אך מסתבר שלא בהכרח: כל תרבות מאמצת לעצמה את הקציצה האהובה עליה. במדינות שונות מקובל להכין את הקציצה לא רק מהבשר הטחון הקלאסי אלא גם מהודו, עוף, יען, עז ואף קנגרו. כמובן שקיימות גם אלטרנטיבות לצמחוניים וטבעוניים כמו המבורגר עדשים, קינואה, פטריות ועוד.

לרגל יום ההמבורגר הבינלאומי משיקה רשת BBB מנת ספיישל:76 B – קבב בורגר, במהדורה מוגבלת לאורך כל החודש. ההמבורגר עשוי מנתחי בקר וטלה איכותיים, מתובלים בפטרוזיליה ובצל קצוץ ועם עגבנייה, פלפל צ'ילי, בצל לבן וירוק צלויים. מוגש בלחמנייה עם טחינה לבנה, חסת אייסברג, מלפפון כבוש ובצל סגול, לצד צ'יפס ספישל.

 

 

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות