לכל מי שרוצה להכין בבית סופגניות ולהימנע מגלוטן, רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, משתף לרגל חג החנוכה, במתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן, במגוון של מילויים בטעמים שונים כמו: שוקולד – ללא גלוטן, ריבת חלב – ללא גלוטן, ריבת תות – ללא גלוטן ועוד.
הסופגניות ללא גלוטן טעימות, רכות, קלות להכנה בבית, ומתאימות גם לצליאקים.
מצרכים:
500 קרם תערובת ללא גלוטן.
75 גרם סוכר.
17 גרם שמרים יבשים.
525 גרם מים.
30 גרם שמן קנולה.
5 קרם מלח.
אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד.
- מוסיפים את המים והשמן ולשים כ-7 דקות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- שמים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, מתפיחים עד הכפלת נפח.
- מחלקים את הבצק לחתיכות של 70 גרם ויוצרים כדורים.
5. יש לשים את הכדורים על נייר אפיה משומן ולהתפיח עד הכפלת נפח.
- בינתיים, מחממים שמן בסיר עמוק לטמפרטורה של 170-160 מעלות ואת הסופגנייה יש לטגן כשהצד העליון תחילה מוכנס לשמן החם.
- לאחר כשתי דקות (עד קבלת צבע חום) יש להפוך את הסופגנייה ולהמשיך לטגן כ-2-3 דקות נוספות.
- יש לקרר מעט את הסופגניות ואז אפשר להתפרע עם מילויים כאוות נפשכם – כל מילוי ללא גלוטן!
- מומלץ לעשות שימוש במילוי במזרק עמוק, ובמילוי שמרקמו נוזלי – שוקולד, ריבה, ריבת חלב או חמאת בוטנים.
שיהיה לכולנו חג אורים שמח, טעים ובריא.