משנכנס אדר מרבין בשמחה וגם במשלוחי מנות ובאכילת אוזני המן. זה אולי החג הכי שמח והכי מתוק שיש, אך אפשר לחגוג אותו וליהנות ממאכלי החג גם בדרך בריאה. תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף, מנדבת מתכון להכנת אוזני המן בגרסה בריאה:
מתכון לאוזני המן בריאות (10 יחידות – 180 קק"ל ליחידה)
רכיבים לאוזני המן:
- 150 גרם קמח כוסמין מלא.
- ביצה, מעורבבת עם 2 כפיות מים
- 30 גרם סוכר.
- 80 גרם חמאה, חתוכה ליחידות קטנות.
- 2 גרם תמצית וניל.
- מעט מלח.
רכיבים למלית תמרים:
- 150 גרם תמרים.
- מעט קינמון.
- 5-6 אגוזי מלך כתושים.
הוראות הכנה:
- למעוך את התמרים בקערה.
- להוסיף למחית את הקינמון ואגוזי המלך הכתושים.
- בקערה נפרדת, לערבב את קמח הכוסמין והחמאה, עד שייווצרו חתיכות חמאה עטופות בקמח כוסמין.
- להוסיף לקערה את הסוכר והמלח, תמצית הווניל והביצה.
- לערבב בעזרת כף עד שנוצרים גושים גדולים.
- לעטוף את הגוש בניילון ולקרר לשעה.
- כעבור שעה, נוציא מהמקרר ונרדד את הבצק.
- בעזרת חותכן או כלי עגול (כוס קפה, למשל) נייצר חיתוך של עיגול.
- ניצוק ממלית התמרים כפית למרכז האוזן המן ונסגור את הבצק מעליה.
- נצמיד את התחתית וניצור משולש.
- נעביר את האזני המן שעיצבנו לתבנית שמיועדת לאפייה.
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- לחמם את האוזני המן 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור, עד שרואים כי קצוות הבצק משחימים.
- לקרר את האוזני המן מספר דקות.
- אפשרות – ניתן לבזוק מעל האוזן המן אבקת סוכר.