בסגנון תאילנדי: אטריות אודון מוקפצות עם קארי ובוטנים

קבלו מתכון טעים ובריא לחורף של אטריות אודון מוקפצות עם קארי ובוטנים. המנה מתאימה גם לטבעונים
מתאים גם לטבעוניים. אטריות אודון מוקפצות עם רוטב קארי ובוטנים צילום: יח"צ

לתזונה טבעונית יתרונות בריאותיים רבים והיא עשירה ברכיבי תזונה מזינים. מחקרים הוכיחו שתזונה טבעונית נוטה לספק סיבים, נוגדי חמצון ותרכובות צמחיות מועילות, עשירים גם באשלגן, מגנזיום, חומצה פולית וויטמינים ועוד.

השף של רשת קפה ביגה, איתי שפיגל, מגיש מתכון להכנת אטריות אודון מוקפצות עם קארי ובוטנים, בסגנון תאילנדי. זוהי מנה עשירה בטעמים, פיקנטית, וטבעונית לחלוטין, להכנה קלה בבית.

רכיבים:

  • חבילת אטריות אודון בוואקום.
  • 150 מ"ל בסיס רוטב קארי אדום (נוזל).
  • ליטר חלב קוקוס.
  • 30 מ"ל שמן סויה.
  • 17 גרם סוכר.
  • פטריות שיטאקי יבשות.
  • חופן עלי בזיליקום (לפחות 5 יחידות).
  • בצל ירוק פרוס דק.
  • 100 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל של 1X1 ס"מ.
  • כף מלאה בוטנים גרוסים.

להכנת הרוטב:

בסיר קטן, יש לאחד את חלב הקוקוס, הסוכר, השמן ובסיס הקארי הנוזלי, ולחמם תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.

פטריות שיטאקי – להכניס לסיר 5 יחידות פטריות שיטאקי, לכסות במים, להביא לרתיחה ולבשל על חום נמוך כ-20 דקות. אז יש לקרר, לסנן, לחתוך את החלק התחתון של הפטריה ולפרוס את השיטאקי לפרוסות דקות.

טופו – ניתן להשרות במעט רוטב סויה מדולל במים או רוטב טריאקי מדולל, לסנן ולטגן קלות עד הזהבה. להיזהר שלא יישרף ויקבל טעם מריר.

את אטריות האודון רצוי לחלוט כ-20 שני במים רותחים.

להכנת המנה:

במחבת עמוקה או ווק, לשים 200 מ"ל רוטב קארי מוכן, פטריית שיטאקי פרוסה ואת הטופו המטוגן. להביא לרתיחה ולהכניס פנימה את אטריות האודון. להקפיץ ביחד עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. לקראת סוף הבישול יש להוסיף פנימה את הבזיליקום.

כשמוכן לשים את האודון בצלחת עמוקה ולסגור מעל עם בוטנים והבצל הירוק.

בתיאבון 😊

 

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות