המיזם שמסייע למפונים בנגב ובגליל למצוא עבודה

הנהלת מיזם 710, פרסמה נתונים חסרי תקדים על הצלחת המיזם הפילנתרופי שהוקם על ידי היזמת החברתית חנה רדו, עם קרן מיראז' ישראל והמועצה האזורית אשכול, בתחילת המלחמה. המיזם, שגייס סכום של 40 מיליון ש"ח, מסייע לאוכלוסיות שאיבדו את הפרנסה בגלל המלחמה למצוא עבודה
שלוש, ארבע ולעבודה. צוות מיזם 710 צילום: רון רחמים

16 חודשים לתוך המלחמה, פרסמה הנהלת מיזם 710 למציאת עבודה למפונים, נתונים אודות הצלחת המיזם. המיזם הוקם שלושה שבועות לאחר 7.10 בזכות יוזמה של הנהלת קיבוץ סעד ובהובלת היזמת החברתית חנה רדו, יחד עם קרן מיראז' ישראל והמועצה האזורית אשכול במטרה למצוא עבודה לתושבי הנגב המערבי שאיבדו את עבודתם, בנוסף לכל האובדן שחוו בעקבות מתקפת 7.10. בחודש יולי האחרון התרחב המיזם גם לצפון וכעת לקראת חזרת המפונים הביתה בחודש הבא, ירחיב את פעילותו שם. המיזם הוא פילנתרופי לחלוטין ומבוסס על תרומות.

על פי הנתונים, מאז הקמתו, הצליח המיזם לייצר 420 השמות, שהניבו כ-40 מיליון שקלים בהכנסה שנתית לתושבי הנגב והגליל. כמו כן בימים אלו מלווים באמצעות המיזם כ-550 מחפשי עבודה שנמצאים בתהליכי גיוס שונים מול מעל 300 מעסיקים שגויסו למשימה הלאומית. לצד אלו – הביקוש לעוד מקומות עבודה הולך וגדל וכעת נערך המיזם לסייע לעוד אלפי מפונים ותושבי הנגב והגליל שפנו לבקשת סיוע מהמיזם. לצורך כך, פועלים בהנהלת המיזם בימים אלה על גיוס תרומות נוסף שיאפשר הרחבת הצוות, גיוס מעסיקים נוספים ושיתופי פעולה.

בימים אלו אנו נמצאים בנקודת זמן קריטית במלחמה, כאשר לא ברור מה יעלה בגורלה של עסקת החטופים והאם תהיה חזרה ללחימה עצימה בעזה, דבר שיערער שוב את יציבותם של תושבי הנגב המערבי. במקביל, תושבי הצפון אמורים לחזור בחודש הבא לבתיהם, זאת לאחר דחייה של חודש שנבעה מסיבות שונות ואי מוכנות של כלל המערכות לחזרת התושבים לבתיהם.

"כבר מתחילת הדרך היה לנו ברור שתעסוקה היא הרבה מעבר לפרנסה. הקמנו את המיזם כדי לייצר תחושת שליטה בחיים, דבר שנלקח מהמפונים ביום אחד, לסייע להם בבניית החוסן ולעזור להם להחזיר את היציבות לחייהם ולהגביר את הרווחה הנפשית. מדובר באחד המיזמים הפילנתרופיים הבודדים שהוקמו בתחילת המלחמה כצורך חיוני ועדיין פועל בעוצמה גבוהה. זה רק ממחיש את הצורך האדיר בתחום", מציינת חנה רדו, מייסדת המיזם.

צוות המיזם מורכב מעובדות בתחומים שונים, רובן מפונות מהנגב והגליל, בהם גם משאבי אנוש ורווחה. העיקרון המנחה של המיזם הוא הליווי הצמוד של שני הצדדים עד למציאת ההשמה וגם אחריה, תוך הבנה כי האמון של המפונות והמפונים בגורמי המקצוע והממסד נפגע משמעותית בעקבות מתקפת 7.10 ואחריה. המיזם מעניק מעטפת רחבה מרגע יצירת הקשר הראשוני, גם למעסיקים ובעיקר למחפשי העבודה, ופועל באמצעות פלטפורמה דיגיטלית ייעודית שהוקמה למטרה זו.

מנהלת מיזם 710, מעיין ברעם, תושבת קיבוץ גבולות שפונתה בעצמה, אומרת: "המספרים שאנו מציגות היום ממחישים את הצורך האדיר שקיים אצל האוכלוסיות הללו שאיבדו הכל, וגם את הפרנסה. מהמיזם הזה, ודרך פידבקים שאנחנו מקבלות מהשטח יום יום אנו לומדות כמה תעסוקה יכולה לשנות חיים ולחזק קהילות שלמות. תעסוקה קבועה לא מהווה פתרון זמני, אלא דרך נכונה לשיקום, אישי ולאומי כאחד".

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות