fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

מערכת חליבה רובוטית למכוני חליבה גדולים הושקה לראשונה בישראל

שהרובוטים יחלבו. חברת אפימילק השקיעה כ-50 מיליון דולר בפיתוח מערכת חליבה רובוטית תעשייתית, שמחליפה את העובדים וחולבת את הפרות בעצמה. ההתקנה הראשונה של המערכת החדשה נערכה בישראל וההזמנות מחו״ל כבר בדרך
רובוטים במקום בני אדם. פרות רועות צילום: אפימילק

לאחר כ-8 שנים ובהשקעה של כ-50  מיליון דולר, השלימה חברת ההייטק אפימילק (Afimilk) פיתוח ובנייה של מערכת חליבה רובוטית תעשייתית. זוהי המערכת הראשונה בעולם המיועדת למכוני חליבה גדולים וההתקנות הראשונות שלה, שמגיעות לאחר ניסויים נרחבים, כבר פועלות בקיבוץ אפיקים ובקיבוץ דגניה שבעמק הירדן. בימים אלה, הוחל כבר בהתקנות הראשונות באירופה. 3 המערכות הראשונות נמכרו בשוק האיטלקי והצ'כי המתאפיינים ברפתנות מתקדמת.

אלינה גורדון, סמנכ"לית כספים בחברת אפימיליק, ציינה כי הכסף למהלך לא נלקח מקרנות או מבנקים, אלא מההכנסות השוטפות של חברת אפימילק, מתוך הכרה בחשיבות הפיתוח.

״מכוני חליבה תעשייתיים מיועדים לקיבולת של מאות פרות״, מסבירה גורדון, ״בעוד שמערכות חליבה רובוטיות מצליחות באירופה מזה שנים, הן מותאמות לרפתות קטנות של עשרות פרות ואינן מעשיות ברפתות של מאות ואלפי פרות, האופייניות למדינות רבות ובכללן ישראל״. לדבריה, בפיתוח הפרויקט הרב-תחומי, הושקעו עשרות רבות של שנות אדם מתחומי אלקטרוניקה עדינה, דרך בינה מלאכותית, ראיה ממוחשבת ולמידת מכונה, ועד וטרינריה ומדעי בעלי חיים.

הרובוטים החולבים נוסעים על מסוע חד-מסילתי וכשהם מגיעים לפרה המיועדת לחליבה, החיישנים החכמים של אפימילק מבצעים זיהוי שלה. ״כל פרה שונה מרעותה והחיישן שלנו יודע במדויק מי הנחלבת", אומרת גורדון, "בשלב הזה מתבצע עיבוד תמונת תלת ממד ולימוד מכונה והחליבה מתבצעת בתהליך אישי המותאם לפרה הספציפית. תוך כדי החליבה אנחנו מנטרים איכות החלב ומרכיביו. צריך לקחת בחשבון שהסביבה לא קלה, הפרות זזות כל הזמן ויש שונות ביולוגית בין פרה לפרה, ובכל זאת התהליך כולו מדויק והפרות רגועות לכל אורך החליבה״.

על פי הערכות שונות, היקף ההשקעה בפתרונות בינה המלאכותית בתחום החקלאות צפוי לגדול ב-11.2 מיליארד דולר עד שנת 2030.

גורדון: ״יש לנו כיום הרבה מאוד מידע לגבי כל פרה במערכת שלנו והניתוחים שמבצעים במקביל לחליבה ולאחריה חיוניים בניהול הרפת. הרפתות עוברות טרנספורמציה משמעותית בשנים האחרונות ויצרני החלב חייבים להיות יעילים מאי פעם. כל פרה צריכה לייצר יותר חלב בעלות נמוכה יותר לליטר עם טביעת רגל פחמנית נמוכה יותר. ככל שהעדרים גדלים, תפקידי החקלאים הופכים ליותר ויותר ניהוליים, מה שמגדיל את הערך הפוטנציאלי של הטכנולוגיה בהן הן משתמשים״.

חברת אפימילק, שהנהלתה ומרכז הפיתוח שלה ממוקמים בקיבוץ אפיקים בישראל, מפתחת, מייצרת ומשווקת פתרונות אוטומציה וניהול מתקדמים לרפתות חליבה, שכוללים סנסורים ובקרים חכמים, מערכות ניטור וחיזוי מבוססות בינה מלאכותית ועוד. מוצרי החברה משמשים לניטור מיליונים רבים של פרות, אצל עשרות אלפי לקוחות ברחבי העולם.

סרטון להמחשה: https://youtu.be/ebU78PtgG0U?feature=shared

 

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות