מערכות חינוך, גופים פרטיים, הורים ואפילו מטפלים מתחומים אחרים, פונים למנתחות התנהגות במטרה לסייע לילדים החווים קשיים חברתיים, קוגניטיביים ונפשיים. הטיפול המוענק משנה חיים. הוא יוצר עבור הילד חוויה של הבנת יחסי גומלין, של תגובתיות ראויה והתמודדות עם לחצים, חרדות והרגלים שאינם מקדמים.
לימודי תעודה ק.מ.ה אורנים מציגים: התוכנית החדשנית בישראל ללימודי ABA – ניתוח התנהגות יישומי בשילוב מודלים קוגניטיביים ורגשיים
תוכנית הלימודים הנלמדת בק.מ.ה אורנים מציגה גישה הוליסטית, רב מימדית הבוחנת את מכלול חייו של הילד ומעניקה למנחת ההתנהגות ארגז כלים וידע מקצועי נרחב המאפשר לה גמישות והתאמת פתרונות מדויקים לכל מטופל/ת.
התוכנית מוכרת ע"י ה-ABAI, מאושרת על ידי ה-Task list 5 ומשלבת בתוכנית הלימודים גישה הוליסטית ייחודית, המשלבת התנהגות, קוגניציה ורגש. "הסטודנטים שמסיימים את הלימודים באורנים מקבלים כלים להסתכלות רחבה יותר בעבודתם אל מול ילדים או בוגרים", אומרת אלינה גורליק, אחת מראשוֹת התוכנית.
בראש התוכנית עומדות עדי וינשטוק ואלינה גורליק, שתיהן מנתחות התנהגות יישומית ומומחיות בתחום וראשות ארגון "גפן".
על הקורס והערך המוסף שהוא מציע לסטודנטים שוחחנו עם אלינה גורליק.

מהו ניתוח התנהגות יישומית?
"ניתוח התנהגות יישומית כשמו כן הוא – כלי לניתוח ההתנהגות של מי שעומד מולך, בין אם זה ילד עם אבחון או בלי אבחון או אדם בוגר. להתנהגות של אדם יש מניעים וסיבות, ובניתוח התנהגות לומדים למה הוא מתנהג כמו שהוא מתנהג, מה מניע את ההתנהגות הזו ואיך ניתן לשנות את ההתנהגות שלו – להגביר אותה או להפחית אותה במידת הצורך".
בישראל זה תחום חדש, הלוא כן?
"בישראל התחום הוא כבן 20 שנה, וזה נחשב חדש יחסית. בארה"ב ניתוח התנהגות יישומית נחשב למקצוע החמישי ברשימת המקצועות היוקרתיים. בתחילת דרכו של התחום בישראל, עיקר העבודה של מנתחי התנהגות יישומית הייתה אל מול ילדים על הרצף האוטיסטי, אבל בשנים האחרונות כבר נעשית עבודה בשטח בגנים, בבתי ספר, בפנימיות ובמסגרות נוספות גם אל מול ילדים עם קשיים התנהגותיים או חברתיים וגם אל מול ילדים עם התפתחות תקינה. כיום, אפשר לומר שיש מנתחי התנהגות בכל מקום, והמקצוע הפך למבוקש מאוד, כשהביקוש עולה על ההיצע".