“זר לנופל”: מאות אלפי זרי פרחים הונחו בבתי העלמין ביום הזיכרון על ידי חניכי תנועת נוער

חניכי תנועת הנוער העובד והלומד, בשיתוף צה"ל והיחידה להנצחת חיילים במשרד הביטחון, יצאו ביום הזיכרון לבתי העלמין הצבאיים וחילקו 150 אלף זרי פרחים להניח על קברי גיבורי ישראל. מור סיני קרול, רכזת מבצע "זר לנופל": "אנו יודעים כמה זה חשוב למשפחות שנזכור את יקיריהם"
מסורת שמחברת את החברה הישראלית. מניחים זרי פרחים על קברי החללים צילום: זר לנופל

ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, כשעשרות אלפי משפחות פקדו את בתי העלמין ברחבי הארץ, יצאו חניכי תנועת הנוער העובד והלומד למבצע “זר לנופל”, יוזמה בשיתוף צה"ל והיחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון.

במסגרת המיזם חולקו כ־150,000 זרי פרחים לקבריהם של חללי מערכות ישראל בכ־250 בתי עלמין ברחבי הארץ, במטרה להנגיש את זרי הפרחים לכל המשפחות ולחלק אותם ללא עלות. את החלוקה ביצעו חניכים משכבת כיתות ט’ ומעלה יחד עם בוגרי התנועה, שהגיעו לנקודות השונות ולקחו חלק ביום הזיכרון דרך מפגש ישיר עם המשפחות.

השנה, על רקע החודשים האחרונים והלחימה המתמשכת, קיבל המיזם משמעות נוספת. עבור משפחות רבות, התקופה האחרונה מציפה מחדש זיכרונות ותחושות קשות, והנוכחות בבתי העלמין ביום הזה הופכת לרגישה עוד יותר, מה שמחדד את החשיבות של ליווי ותמיכה דווקא ברגעים האלה.

מור סיני קרול, רכזת מבצע “זר לנופל”: “התגובות שקיבלנו מהמשפחות הן מה שמחזיק את המיזם הזה כבר שנים. יש משהו מאוד משמעותי בנוכחות הזאת, במפגש עצמו. דווקא בתקופות של מתיחות ביטחונית, גם באזורים מורכבים יותר, אנחנו מתעקשים שזה יקרה כי ברור לנו כמה זה חשוב למשפחות שזוכרים ומנציחים את יקיריהם, וכמה חשוב גם לבני הנוער להיות שם”.

המיזם, שציין השנה 45 שנים, הפך למסורת שמחברת בין דורות וקהילות שונות בחברה הישראלית, ומדגיש את מקומם של בני הנוער בזיכרון הלאומי, לא רק כמשתתפים בטקסים, אלא כמי שנמצאים בשטח, לצד המשפחות, ברגעים הרגישים ביותר.

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות