fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

דע את זכויותיך בדיני עבודה – לא ניתן לשלם על שעות נוספות ברמה החודשית | עו"ד אבי מור יוסף

עו"ד אבי מור יוסף בטור שבועי "דע את זכויותיך" העוסק בנושאים בולטים ושונים בדיני עבודה. והפעם; ״לא ניתן לשלם על שעות נוספות ברמה החודשית״ | לכל הפרטים*
סייעת בגן ילדים נפלה מכיסא ותקבל פיצויים | צילום אילוסטרציה
בית משפט | צילום אילוסטרציה

לא ניתן לשלם על שעות נוספות ברמה החודשית

עובד זכאי לתשלום שעות נוספות על עבודה מעל 8 שעות ביום (למי שעובד 6 ימים בשבוע) ובנוסף על עבודה מעל 42 שעות בשבוע (לא כולל השעות הנוספות היומיות). בהתאם, עובד המועסק 5 ימים בשבוע צריך לקבל על 4 ימים בשבוע שעות נוספות מעל שמונה שעות ו-36 דקות ועל עוד יום בשבוע מעל שבע שעות ו-36 דקות או מעל שמונה שעות ו-24 דקות למי שאין יום עבודה מקוצר.

בשעתיים הראשונות (השעות ה-9 וה- 10 ברמה היומית ו/או השעות ה-43 וה-44 ברמה השבועית) גמול השעות הנוספות הוא בשיעור של 25% ממחיר השעה (כלומר על המעסיק לשלם 125% ממחיר השעה כולל הגמול). בשעות שמעבר לשעתיים הראשונות גמול השעות הנוספות הוא בשיעור של 50% ממחיר השעה (כלומר על המעסיק לשלם 150% ממחיר השעה כולל הגמול).

לפיכך, חישוב תשלום שעות נוספות שנעשה לעובדים חייב להיות מבוצע ברמה היומית וברמה השבועית ולא ברמה החודשית, טעות שקיימת אצל מעסיקים רבים ואף אצל מעסיקים גדולים מאוד כמו רשויות מקומיות.

לדוגמא, משרדנו הגיש בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד עיריית ראשון לציון על כך ששילמה לעובדיה שעות נוספת ברמה החודשית ולא ברמה היומית והשבועית בהליך תצ (ת"א) 23918-08-18 גל בראונר – עירית ראשון לציון.

בפועל, במסגרת הליך זה אושר הסדר הסתלקות בבקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה נגד העירייה, תוך כדי פסיקת גמול לתובעת המייצגת ולמשרדנו, לאור הודעת העירייה על כך שחדלה לשלם לעובדים שעות נוספות ברמה החודשית בעקבות ההליך ולמרות טענת העירייה לפיה תשלום השעות הנוספות ברמה החודשית נעשה לבקשת ועד העובדים. במסגרת אותו הסדר אף הוסכם כי ועד העובדים ישלח הודעה לעובדים עם הבהרה שאין בהסדר למנוע את זכותם לפעול באופן אישי לתבוע הפרשים על אופן תשלום השעות הנוספות.


גם אתם רוצים כתבת תדמית על העסק שלכם? השאירו פרטים >>לחצו כאן <<


חשוב לזכור שמחיר השעה לעניין גמול שעות נוספות הוא השכר המשתלם בעד שעות העבודה שקדמו לשעות הנוספות כולל תוספות לשכר כגון עמלות, תוספת ותק ועוד.

ככלל, לצורך חישוב שווי השעות הנוספות לעובד בשכר גלובאלי יש לחשב את בסיס ערך השעה באמצעות חלוקת השכר (כולל התוספות כאמור) ב-182 שעות. כך לדוגמא עובד עם שכר בסיס של 6,000 ₪ שמקבל עמלות בשווי 2,000 ₪ ועבד 10 שעות נוספות באותו חודש בערך 125% צריך לקבל תוספת בסך של כ- 550 ₪ לשכר (סה"כ 8,000 ₪ שכר לחלק ל-182 שעות שווה כ-44 ₪, לכן ערך שעה נוספת אחת שווה כ- 55 ₪ ואת הסכום הזה צריך לכפול ב-10 השעות הנוספות שבוצעו).

ככלל, הנטל להפריך טענות עובד לגבי עבודה בשעות נוספות יוטל על המעסיק שחייב לנהל רישום בדבר שעות עבודה ודי לעובד לטעון לגבי מתכונת העסקה בה היה זכאי לקבל שעות נוספות.

עו"ד אבי מור יוסף | צילום: פרטי

**התכנים נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר עצה משפטית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם עורך דין**

עו”ד אבי מור יוסף סיים בהצטיינות לימודי תואר למשפטים (L.L.B.) וממשל (.B.A) במרכז הבינתחומי הרצליה והוסמך כעורך דין בשנת 2010. לאחר סיום לימודיו התמחה עו”ד מור יוסף באחד מהמשרדים המובילים בתחום דיני עבודה ובהמשך ניהל באותו משרד את תחום התובענות הייצוגיות עד להקמת משרד בהובלתו בשנת 2015. לאורך שנות עיסוקו במקצוע, עו”ד מור יוסף היה שותף לניהול הליכים פורצי דרך בתחום התובענות הייצוגיות ויחסי העבודה הקיבוציים בתחום דיני עבודה. כמו כן, עו”ד מור יוסף מרצה בעניין זכויות עובדים ברחבי הארץ למגוון קהלי יעד וטוריו תחת הכותרת “דע את זכויותיך” בדיני עבודה מפורסמים בעיתונות ובמדיות השונות.

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות