fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

דע את זכויותיך בדיני עבודה – זכותו של עובד שהופרו זכויותיו להתפטר בדין מפוטר | עו״ד אבי מור יוסף

עו"ד אבי מור יוסף בטור שבועי "דע את זכויותיך" העוסק בנושאים בולטים ושונים בדיני עבודה. והפעם; זכותו של עובד שהופרו זכויותיו להתפטר בדין מפוטר | לכל הפרטים*
בית משפט | צילום: pexels-ekaterina-bolovtsova

זכותו של עובד שהופרו זכויותיו להתפטר בדין מפוטר

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהמעסיק שינה לרעה את תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בהם, לדוגמא במקרה של אי תשלום זכויותיו כעובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר.

ככלל, כאשר מתפטר עובד בטענה שהוא נדרש לעבוד בתנאים לא סבירים או בטענה להרעת תנאים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען.

אולם, פסיקת בתי הדין לעבודה קבעה כי ישנם מקרים בהם עובד, גם אם לא נתן התראה מופרשת למעסיק טרם התפטרות בדין מפוטר, יהיה זכאי לפיצויי פיטורים וזאת כאשר ברור מנסיבות העניין שבמתן ההתראה למעסיק לא יהא כדי לחולל השינוי הנדרש.

כך לדוגמא בעניין, סעש (ת"א) 49184-06-17 טאו טכנולוגיות ואחזקות בע"מ – ליאה רבין, שניתן על ידי בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב ביום 19/04/2020 על ידי כבוד השופטת שגית דרוקר, נקבע כי תלונות חוזרות על הפרת זכויות שלא תוקנה על ידי המעסיק, כמו לדוגמא אי ביצוע הפקדות לפנסיה לאורך תקופת העסקה למרות התראות חוזרות של העובד למעסיק בעניין, די בהם על מנת לעמוד בכללי הדין לזכאות להתפטרות בדין מפוטר.


גם אתם רוצים כתבת תדמית על העסק שלכם? השאירו פרטים >>לחצו כאן <<


בפסק הדין זה בו זכתה עובדת בפיצויי פיטורים במסגרת תביעה שכנגד שהוגשה לאחר שהמעסיק הגיש תביעה כנגדה, נקבע כי : "בענייננו, משאין חולק כי נכון למועד סיום העסקת הנתבעת לא הוסדר נושא ההפרשות לפנסיה על אף התראות חוזרות ונישנות בעניין האמור של הנתבעת כאשר הנושא הוסדר רק לאחר סיום העסקתה  – הרי שבנסיבות אלה אין לומר כי צפויה הייתה תועלת של ממש ממתן התראה ספציפית גם במסגרת מכתב ההתפטרות שהייתה נותנת הנתבעת לתובעת. לפיכך יש הצדקה לראות בנתבעת כמתפטרת בדין מפוטרת וכמי שזכאית לקבלת פיצויי פיטורים. כאמור, גם אם ספק בידי עד כמה מפורטת הייתה הודעת ההתפטרות של הנתבעת כי הרקע להתפטרותה הייתה העדר הפרשות לפנסיה דומה כי אין מקום להתייחס רק למכתב זה ולא לאינספור ההתראות שקדמו למכתב זה. טענת הנתבעת כלולה במכתבים שכתבה קודם למכתב ההתפטרות".

מכל מקום, על מנת לבחון האם עובד זכאי להתפטר בדין מפוטר ואת סיכוייו לקבלת פיצוי פיטורים בעניינו, מומלץ לבחון באופן ספציפי לרבות על ידי פנייה לייעוץ מקצועי.

בנוסף חשוב לדעת כי קיימים מקרים רבים נוספים בהם עובדים זכאים לקבלת פיצוי פיטורים (ולעיתים אף פיצויים מוגדלים) גם בנסיבות בהן התפטרו וללא קשר להרעת תנאים בהתאם להסדרים מיטיבים אחרים כגון הסכם קיבוצי, צו הרחבה או חוזה אישי ולכן מומלץ לבחון כל מקרה לגופו.

עו"ד אבי מור יוסף | צילום: פרטי

**התכנים נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר עצה משפטית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם עורך דין**

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות