פרשת הונאת הדלק הגדולה מגיעה לקו סיום: הוגש כתב האישום האחרון

כתב האישום האחרון והמרכזי בפרשה, שזכתה לכינוי "כוכב נולד", משתרע על 281 עמודים והוא כולל 132 עדי תביעה. המעורבים בפרשה נאשמים בהפצת חשבוניות פיקטיביות במאות מיליוני שקלים בענף הדלק
שטרות כסף | צילום אילוסטרציה

רשות המיסים הגישה לבית משפט השלום ברמלה את כתב האישום האחרון והמרכזי בפרשה שזכתה לכינוי "כוכב נולד", שבמסגרתה נחשפה תוכנית עבריינית רחבת היקף לניכוי חשבוניות פיקטיביות בענף הדלקים בהיקף כספי של מאות מיליוני שקלים. התיק החל בחקירה שהובילה יחידת חקירות מכס ומע"מ תל אביב, וכתב האישום הוגש על ידי היחידה המשפטית מחוז מרכז ברשות המיסים.

מדובר בתיק רחב היקף מבחינת סכומי המס הגלומים בו, מבחינת חומר החקירה הרב ומבחינת המשאבים הרבים שהושקעו בו. אורכו של כתב האישום 281 עמודים (כולל נספחים) והוא כולל 132 עדי תביעה. במסגרת הפרשה כולה כבר הוגשו חמישה כתבי אישום, ובחלקם ניתנו הכרעות דין.

כתב האישום הוגש נגד איש העסקים שלמה אלון יעקובסון, הבעלים של חברות אלגרנטי-טרנטו וקליר-תחבורה; זאב שמיין, מי שניהל יחד עם יעקובסון את החברות; יהודה טל, החשוד כי פעל בשליחות השניים מול נותני שירותי מטבע; אינאס שוויכי, מנהלת חשבונות תושבת ירושלים; וראאד שעאר, בעלה לשעבר של שוויכי.

ההיקף הכספי של העבירות המיוחסות ליעקובסון ושמיין מסתכם בכ-166 מיליון שקלים כל אחד, ההיקף הכספי של העבירות המיוחסות לשוויכי ושעאר מסתכם בכ-156 מיליון שקלים כל אחד, וההיקף הכספי של העבירות המיוחסות ליהודה טל מסתכם בכ-45 מיליון שקלים.

על פי כתב האישום, יעקובסון ושמיין קיבלו מאדם בשם נאדר ג'אבר (שכבר הודה והורשע על חלקו בפרשה), עבור תמורה כספית, תשתית לניכוי והוצאת חשבוניות פיקטיביות.

התשתית נערכה וסופקה לנאדר ג'אבר על ידי אינאס שוויכי ועל ידי ראאד שעאר, והיא כללה שמות של חברות, מסמכי התאגדות של החברות, אישורי ניכוי מס במקור, מסמכים מזויפים בנוגע למורשי חתימה בחברות, תעודות זהות מזויפות של בעליהם, דוחות מע"מ מזויפים שהוגשו לכאורה על ידי אותן חברות וכרטסות הנהלת חשבונות כוזבות.

על בסיס התשתית הפיקטיבית הוציאו יעקובסון ושמיין חשבוניות פיקטיביות מאותן חברות לחברות קליר ואלגרנטי שבניהולם, וזאת על מנת להפחית את חבות המס של קליר ואלרגנטי. בנוסף, הפיצו יעקובסון ושמיין חשבוניות פיקטיביות על בסיס התשתית הפיקטיבית לחברות נוספות שבבעלות אחרים.

יהודה טל  מואשם כי פעל מטעם יעקובסון ושמיין, כגורם הפעיל מול נותני שירותי מטבע (צ'יינג'ים). במסגרת פעילותו קיבל מיעקובסון ושמיין צ'קים שנועדו לכאורה לתשלום לחברות הפיקטיביות ופדה אותם תמורת מזומן שאותו העביר חזרה ליעקובסון ושמיין. כך, בסיועו של טל, נוצר מצג שווא של התנהלות חשבונאית תקינה.

על כתב האישום חתומים מנהלת היחידה המשפטית מחוז מרכז ברשות המיסים, עו"ד עילית פאלוך, ראש צוות התביעה, עו"ד אור הדאיה, וחברי הצוות עו"ד איתן לאמעי ועו"ד דביר עמר.

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות