עמותת "בית על הים", הפועלת בשילוב עוצמת הים והקהילה לחיזוק ותמיכה באוכלוסיות עם צרכים מיוחדים ונפגעי טראומה, משיקה בימים אלה מרכז פעילות חדש בחוף כרמל.
במרכז זה תופעל תוכנית "משפחות על הים", תוכנית שנועדה להקנות למשתתפים כלים לפיתוח יכולות אישיות, חיזוק הביטחון העצמי, והעמקת כישורים חברתיים ואמפתיים. קהילה ימית המחברת בין משפחות שנושאות על כתפיהן אתגרים דומים. לא מדובר בעוד פעילות חוף, אלא בקהילה אמיתית, שבה כולם לוקחים חלק שווה: אחים, אחיות, הורים.
המפגשים, המתקיימים בימי שישי, כוללים פעילויות בים ובחוף, קבוצות רגשיות להורים, ערבי קהילה, וחוויות משפחתיות שמאפשרות התבוננות חדשה על התא המשפחתי. בתוך הגלים, מתאפשר שינוי תפיסות, חיזוק קשרים והבנה מחודשת של הכוחות המשפחתיים.
בעמותה מאמינים שכדי לחזק אדם, צריך לחזק את המעטפת הקרובה אליו ביותר ועל כן מציעה קהילה ימית המחברת בין משפחות שמתמודדות עם אתגרים ומורכבויות דומות בחייהן. המשפחה לא מגיעה כמלווה או כמסייעת אלא לוקחת חלק זהה ושווה בפעילות.
כמו כן, המרכז יפעיל את תכנית "חוף מבטחים – אחים שכולים", תכנית טיפולית־קהילתית המיועדת לאחים ואחיות שכולים, בני ובנות זוג שכולים, שחוו אובדן מאז אוקטובר 2023. התכנית יוצרת מרחב אינטימי ומכיל, עם מפגשים שבועיים הכוללים שיח קבוצתי, עיבוד חוויות, פעילויות יצירה וגלישת גלים – בליווי צוות קליני מקצועי, במטרה לאפשר התמודדות עדינה ומכילה עם השכול והטראומה.
באמצעות התכנית יוצרים המשתתפים שגרה, וודאות ומחזירים שליטה לחייהם. התכנית מחזקת את המשתתפים כיחידים וכקבוצה ומאפשרת להם מרחב בטוח להשתחרר, לחיות בהווה ולגלות את החוסן והכוחות הקיימים בהם כפרטים וכקהילה.
מייסדי העמותה, עילי פרבשטיין, שי ויטר ואוהד לינדר: "ילדים עם צרכים מיוחדים, הורים שמתמודדים עם אתגרים יומיומיים, אחים שכולים, מפונים, אנשים שנפגעו במלחמה, כולם מגיעים אל הים ונפגשים שם במקום שאין בו כותרות ואין בו מסכות. הים לא שופט ולא מצפה, הוא פשוט נמצא, ומאפשר להחזיק רגעים של כאב לצד רגעים של תקווה. הפעילות בעמותה יוצרת חיבור עמוק בין אנשים, בין משפחות, בין קהילה לחיים – ורואים את זה ברגעים הקטנים שבהם מישהו מתחיל לצוף מחדש".
עמותת "בית על הים" משלבת את הכוח של הים והקהילה כדי לחזק אוכלוסיות מיוחדות ואוכלוסיות שעברו טראומה. העמותה מלווה את המשתתפים בחוויות של עוצמה וריפוי ובונה עבורם קהילות תומכות בתוך המרחב הסוער הזה ויוצרת בית, מרחב בטוח ושוויוני המאפשר לאנשים שזקוקים לכך, לעבור תהליך של ריפוי, התפתחות וצמיחה אישית.