מבצע "עוז וחרב" • תיעוד מטוסי ומסוקי הקרב בעזה • דובר צה"ל: "שינויים במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף"

הלחימה התחדשה, אחרי כמעט חודשיים של הפסקת אש: צה"ל ביצע כ-50 תקיפות ברצועת עזה במהלך הלילה, ועוד כ-15 מאז, בבוקר ולאורך היום. דובר צה״ל: בתום הערכת מצב, הוחלט כי יתעדכנו הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף. במסגרת השינויים אזור הנחייה עוטף עזה וחלק מהיישובים באיזורי ההנחייה מערב הנגב ומערב לכיש יעברו ממדרג פעילות מצומצמת למדרג פעילות חלקית, שמאפשר קיום פעילויות חינוכיות במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני" | לכל הפרטים •
מלחמת חרבות ברזל - לוחמי צה"ל | צילום: דובר צה"ל

מבצע "עוז וחרב"

צה"ל פתח אמש (שני) בלילה במתקפת פתע נרחבת לראשונה מאז החלה העסקה – בהנחיית הדרג המדיני. לשכת ראש הממשלה עדכנה כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ״ץ "הנחו את צה״ל לפעול בעוצמה נגד ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה, זאת לאחר שחמאס סירב פעם אחר פעם לשחרר את חטופינו ודחה את כל ההצעות שקיבל משליח נשיא ארה"ב, סטיב וויטקוף, ומן המתווכות".

בצה"ל הודיעו כי שם המבצע האווירי הלילה נגד חמאס הוא "עוז וחרב".

ראש המטה הכללי, רב-אלוף אייל זמיר, ראש שירות הביטחון הכללי, רונן בר ומפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, בבור חיל האוויר, מפקדים על התקיפות הלילה בעזה.

הרמטכ״ל ור׳ השב״כ בבור חיל האוויר | צילום: דובר צה"ל

ההחלטה לצאת למתקפה אווירית נרחבת ברצועת עזה – והלכה למעשה להביא לקריסת הפסקת האש – התקבלה בעקבות מוכנות חמאס לממש פיגועים ולצאת למתקפה, בצל התעצמותו בזמן הפסקת האש וניסיונותיו המוצלחים להתחמש מחדש. צה"ל, במסגרת גל התקיפות האוויריות הנרחב, תוקף באופן יזום מפקדי חמאס בדרגי ביניים, בכירים בזרוע המדינית של חמאס ותשתיות של ארגון הטרור.

הפלסטינים דיווחו על תקיפות באזורים שונים ברצועת עזה, וחמאס טען כי יותר מ-230 בני אדם נהרגו.

תיעוד מהמראת מטוסי ומסוקי הקרב:

רגעי התקיפות האוויריות ברצועת עזה נחשפים

צילום: דובר צה"ל

בהודעה רשמית: צה״ל ושב״כ חיסלו את ראש ממשלת חמאס ברצועת עזה ומחבלים נוספים

צה״ל ושב"כ תקפו ביממה האחרונה עשרות רבות של מטרות טרור ומחבלים מארגון הטרור חמאס ברחבי רצועת עזה, בהם מפקדים בדרגי ביניים ובכירים בזרוע המדינית של ארגון הטרור חמאס. זאת במטרה לפגוע ביכולות הצבאיות והשלטוניות של ארגון הטרור חמאס ולהסרת איום על מדינת ישראל ואזרחיה.

בתקיפות אלו, צה"ל ושב"כ חיסלו את המחבל עצאם דיב עבדאללה אלדעליס, ראש ממשלת חמאס והדמות השלטונית הבכירה ברצועת עזה, אשר החליף בתפקידו את רוחי משתהא, שחוסל ביולי 2024. במסגרת תפקידו היה אמון על תפקוד שלטון הטרור של ארגון הטרור חמאס ברצועה, ובתוך כך תכלול כלל מערכי הארגון ושימוש בהם לפעילות טרור.

בנוסף, בשלב זה ניתן לקבוע בסבירות גבוהה על בסיס המידע שנמצא ברשות צה״ל ובשב"כ, המחבלים הבכירים הבאים חוסלו בתקיפות ביממה האחרונה:

*מחמוד מרזוק אחמד אבו-וטפה – שימש כשר הפנים בממשלת חמאס והאחראי על מנגנוני ביטחון הפנים של ארגון הטרור חמאס, ושימוש בהם למטרות טרור.
*בהג'ת חסן מחמד אבו-סלטאן – ראש מנגנון ביטחון הפנים של ארגון הטרור חמאס ושימוש בו למטרות טרור.
*אחמד עמר עבדאללה אלחתה – שימש כשר המשפטים בממשלת ארגון הטרור חמאס, והשתמש בכל לפעילות טרור.

שינויים במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף

בתום הערכת מצב, הוחלט כי היום בשעה 18:00, יתעדכנו הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף. במסגרת השינויים אזור הנחייה עוטף עזה וחלק מהיישובים באיזורי ההנחייה מערב הנגב ומערב לכיש יעברו ממדרג פעילות מצומצמת למדרג פעילות חלקית, שמאפשר קיום פעילויות חינוכיות במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני.

יש להמשיך ולעקוב אחר ההנחיות המפורסמות על ידי פיקוד העורף באמצעי ההפצה הרשמיים.
ההנחיות המלאות מעודכנות בפורטל החירום הלאומי וביישומון פיקוד העורף.

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות