מאבידה לתקווה: חברת סופרבוס תורמת פריטים שאבדו לנוסעים למשפחות במצוקה

כשהלב של התחבורה הציבורית פוגש את הלב של הקהילה, קורים דברים טובים. חברת סופרבוס תתרום פריטים שאבדו לנוסעים באוטובוסים ובתחנות השירות, לעמותת 'שכן טוב' בטבריה שתומכת במשפחות במצוקה. לא תאמינו אלו פריטים אנשים שוכחים
למען הקהילה. גיל ברכה ורן שרון צילום: סופרבוס

חברת התחבורה הציבורית "סופרבוס" יזמה לאחרונה מהלך מרגש וערכי במיוחד: פריטים שנשכחו על ידי נוסעים באוטובוסים והעלו אבק במחלקת האבידות של החברה ולא נדרשו על ידי בעליהם תקופה ארוכה, נתרמו לאחרונה לעמותת "שכן טוב" אשר פועלת בטבריה, למען משפחות מעוטות יכולת.

מדובר במגוון פריטים שנותרו באוטובוסים, תחנות ומרכזי שירות, אשר לא נאספו על ידי נוסעים במשך זמן ממושך. פריטים אלו יקבלו חיים חדשים כתרומות משמעותיות לארגון קהילתי שפועל מהלב.

בין הפריטים שנתרמו על ידי סופרבוס לעמותה ניתן למצוא: כובעים, משקפי שמש, בגדים, תיקים, מזוודות, ארנקים ריקים, נעליים ועוד. בין האבידות שנתרמו נמצאו פריטים מיוחדים שחלקם הותאמו גם למגזרים שונים, ובכללם הציבור החרדי, ביניהם: כובעים של חרדים, ספרי תורה ועוד.

יחד עם חפצים אלה, נשכחים באוטובוסים של החברה גם חפצים משמעותיים יותר, כגון לפטופים, טלפונים סלולריים, סוללות לאופניים חשמליים, מכשירי שמיעה ועוד, ומשבעליהם לא באים לדורשם או שהחברה לא הצליחה לאתר אותם באופן עצמאי, הם נותרים במחסני החברה וממתינים לבעליהם שיבואו לדרוש אותם.

גיל ברכה, סמנכ"ל בקרה ושירות בחברה סופרבוס: "אנו גאים להוביל את היוזמה יחד עם עמותת 'שכן טוב' מזה מספר שנים, מתוך הכרה כי כל פריט אשר עושה טוב למישהו ראוי להישמר ולהימסר".

עמותת "שכן טוב" בסניף טבריה, שמתקיימת על טהרת ההתנדבות ואינה נתמכת על ידי גופים ממשלתיים, מחלקת את התרומות למשפחות במצוקה ובכך מסייעת להקל על חייהן היום-יומיים.

רן שרון, מנהל הסניף, שיגר מכתב תודה לחברת סופרבוס וציין, כי "תרומתכם תתורגם ישירות לפעילות חסד לרווחת משפחות רבות, ותסייע לנו להמשיך במאמצינו להקל על משפחות יקרות אלו".

המהלך מהווה דוגמה נוספת לשיתוף פעולה מוצלח בין מגזר התחבורה לבין עמותות חברתיות, המחזק את המרקם הקהילתי ומחבר בין אנשים מתוך ערבות הדדית.

לפרטים נוספים על פעילות העמותה:

https://www.shachentov.org.il

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות