היועצת המשפטית לעיריית חיפה, עו"ד ימית קליין, פנתה במכתב רשמי, בשם ראש העירייה, לחשב הכללי במשרד האוצר, יהלי רוטנברג, בבקשה כי יורה על ביטול תשלום האגרה, אותה נדרשים לשלם נהגים העושים שימוש במנהרות הכרמל.
במכתבה מזכירה קליין את פגישת ראש העירייה, יונה יהב, בתחילת חודש יולי עם שרת התחבורה, מירי רגב, שבה העלה בפניה דרישה חד משמעית ובלתי מתפשרת למתן פטור לתושבי חיפה בגין השימוש במנהרות הכרמל. "דרישה זו", מציינת קליין, "היא תולדה של אפליה רבת-שנים, אותה חווים תושבי העיר חיפה, בניגוד ובמובחן מתושבי רשויות אחרות, אשר נהנים משימוש במנהרות תחבורה ללא כל עלות".
עוד כותבת קליין, כי בתום הפגישה אמרה השרה, כי הנושא ייבדק על ידי סמנכ"ל משרד הכלכלה מול משרד האוצר, ובהתאם לכך יגיש את המלצתו למנכ"ל המשרד להמשך טיפולו.
בהמשך מכתבה מדגישה קליין, כי למנהרות הכרמל תרומה חשובה להפחתת פליטות מזהמים מכלי רכב ולהקלה בעומסי התנועה ברחבי העיר, ולכן מן הראוי, כי השימוש במנהרות יתוקצב וימומן על ידי משרד האוצר.
נוסף על כך, מציינת קליין את העובדה, כי לאחרונה הושקעו במטרופולין תל אביב כ-250 מיליארד שקל, המשמשים לצורך יצירת עורקי תחבורה ותשתיות, לרווחת התושבים, וזאת ללא כל עלות מצד משתמשי הדרך. קליין הוסיפה, כי בעוד תושבי ירושלים נהנים מכביש הדומה במהותו למנהרות הכרמל (כביש 16), ללא כל עלות, תושבי חיפה נדרשים לשלם אגרה עבור השימוש במנהרות.
"מאחר שכך", כותבת קליין, "קיימת אפליה תחבורתית של תושבי העיר חיפה על פני תושבי המרכז וירושלים, ועל כן חובה לתקנה".
עוד מוסיפה קליין, כי לאחרונה התבשרה העירייה, כי בעקבות פניית ראש העירייה לשרה רגב השיב משרד התחבורה, כי הוא מוכן להירתם למאבק העירייה לביטול אגרת הנסיעה במנהרות.
בסיום מכתבה מציינת עו"ד קליין, כי בשל כל הנימוקים שפורטו במכתבה ובהתחשב במצב הכללי בו מצויים רבים מהתושבים, אין זה נכון להשית על הנהגים בחיפה ובסביבתה את עלות השימוש במנהרות. מסיבה זו, מבקשת עו"ד קליין, כי אגרת התשלום לשימוש במנהרות תבוטל או תתוקצב על ידי משרד האוצר. בנוסף, מציינת עו"ד קליין, כי על מנת להימנע מנקיטת אמצעים משפטיים, מתבקשת התייחסותו של החשב בתוך כ-30 יום מקבלת מכתב הפנייה.





