המכתב ששלחו למעלה מ-40 שורדי שבי לממשלה: "לחץ צבאי הורג חטופים חיים, הפסיקו את הלחימה" | המכתב המלא •

כ-44 שורדי שבי ומעל ל-250 בני משפחות חטופים בדרישה: "הפסיקו את הלחימה, חזרו לשולחן המו״מ והשלימו במלואו הסכם שיחזיר את כל החטופים, גם במחיר סיום המלחמה. הלחץ הצבאי מסכן אותם ואין דבר יותר דחוף מהשבת כל החטופים״ | למכתב המלא •
המכתב ששלחו שורדי השבי לממשלה | צילום מתוך המכתב

עשרות שורדי שבי ומאות בני משפחות חטופים חתמו על המכתב המצורף

יחד עם שורדי השבי חתמו יותר מ-250 בני משפחות חטופים על המכתב הדורש מהממשלה להפסיק את הלחימה ולהשלים את שחרור החטופים שנותרו מאחור. בין שורדי השבי ששבו בהסכם הנוכחי וחתמו על המכתב: גדי מוזס, קית׳ סיגל, אוהד בן עמי, עופר קלדרון, אלי-ה כהן, לירי אלבג, שגיא דקל חן, אגם ברגר, קרינה ארייב וארבל יהוד.

נוסח המכתב המלא:
״המכתב הזה נכתב בדם ובדמעות. ניסחו אותו חברינו, משפחות שיקיריהן נהרגו ונרצחו בשבי וזועקות: "הפסיקו את הלחימה, חזרו לשולחן המשא ומתן והשלימו במלואו הסכם שיחזיר את כל החטופים, גם במחיר סיום המלחמה. הלחץ הצבאי מסכן אותם ואין דבר יותר דחוף מהשבת כל החטופים".

כולנו תומכים בכך: מי ששב מהשבי ועבר על בשרו את הזוועות, משפחות החטופים שעדיין בעזה ומבועתות מאימה, מי שקיבל את יקיריו לחיבוק ומי שנאלץ לקבור את יקיריו, ביודעו שניתן היה להציל אותם. כולנו יחד אומרים "די"!

לחץ צבאי הורג חטופים חיים ומעלים חללים
זו לא סיסמה, זו מציאות. שילמו עליה בחייהם 41 חטופים, שילמנו אנחנו, בני משפחותיהם. הם יכלו לחזור לחיבוק ולשיקום, ולא יחזרו.
ממשלת ישראל בוחרת במלחמה בלתי נגמרת על פני הצלת והחזרת החטופים ובכך מקריבה אותם למותם.
זוהי מדיניות פושעת – אין לכם מנדט להקריב 59 חטופים.

אנחנו, משפחות ששילמו בעל כורחן ובניגוד לרצונן את המחיר הכבד מכל, מרימות דגל אדום ומזהירות: חזרה ללחימה תעלה לחטופים נוספים בחייהם ומעלה את הסיכון ל"רון ארדים" נוספים.
מעגל השכול יתרחב – ולשווא.
חייבים לעצור את הלחימה ולחזור מיידית לשולחן המו"מ כדי להגיע להסכם כולל להחזרתם: כל החטופים תמורת סיום המלחמה ומציאת פתרון ליום שאחרי.
אם לא תעשו זאת, דם החטוף הבא וגורל החטופים כולם – יהיו על ידיכם״.

למכתב המלא והרשמי, עם כל שמות שורדי השבי ומשפחותיהם לחצו כאן <<<

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות