באירוע השתתפו 78 שורדות ושורדי שואה, כמספר שנותיה של מדינת ישראל. שיאו של המעמד היה כאשר מרים הראל, בת 102, עלתה לבמה אחרונה והוצגה כדמות המרכזית של האירוע, המבוגרת מבין המשתתפים, זכתה למחווה מיוחדת שסימלה את הכבוד וההוקרה לדורה.
בגיל 102 ממשיכה מרים להוכיח כי יופי אמיתי אינו נמדד במראה החיצוני, אלא באומץ הלב, בחוסן הנפשי וביכולת להעניק השראה לדורות הבאים. בצלילות דעת מעוררת השתאות היא ממשיכה לפגוש בני נוער בישראל ובערים התאומות של קריית ביאליק, לשתף בסיפור הישרדותה ולהעביר את לפיד הזיכרון לדור הצעיר.
צפו:
צילום: דוברות
ראש העיר קריית ביאליק, אלי דוקורסקי: "מרים הראל היא מקור השראה לכולנו. סיפור חייה מלמד על כוחו של האדם לבחור בחיים, בתקווה ובעשייה גם לאחר התופת הגדולה ביותר. קריית ביאליק גאה בה ומודה לה על כך שהיא מייצגת את העיר בכבוד ומקדישה את חייה להנצחת זיכרון השואה ולחינוך הדור הצעיר.
השתתפותה של מרים באירוע היא עדות נוספת למחויבותה המתמשכת לשימור זיכרון השואה ולהעברת המסר הערכי של סובלנות, אנושיות ואחריות לדורות הבאים. קריית ביאליק גאה במרים הראל ומודה לה על שנים של שליחות, השראה וייצוג מכובד של העיר בארץ ובעולם".





