Nahariyya, IL
32°
Fair
14h15h16h17h18h
32°C
31°C
30°C
30°C
29°C

ראש הממשלה ביקר במועצה וקיים דיון עם ראשי הרשויות על ביטחון ועתיד הצפון | תיעוד•

ראש הממשלה בנימין נתניהו, לצד שרי ממשלה ובכירים, הגיע היום (ה') לשלומי וקיים דיון עם ראשי רשויות קו העימות בנושאי ביטחון, שיקום האזור ועתיד יישובי הצפון. במרכז הדיון עמדה תוכנית הממשלה לחיזוק הצפון בהיקף של יותר מ-13 מיליארד שקל, לצד הצגת האתגרים והצרכים של הרשויות מאז תחילת המלחמה • דקות ספורות לאחר שעזב רוה"מ את האזור, הופעלו אזעקות בשלומי | לכל הפרטים והתיעוד >
ראש הממשלה ושרי הממשלה ביקרו בשלומי | צילום: דוברות

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ, השר לפיתוח הנגב והגליל יצחק וסרלאוף, השר במשרד האוצר והאחראי על שיקום הצפון והדרום זאב אלקין, השרה להתיישבות ולמשימות לאומיות אורית סטרוק, שרת התחבורה מירי רגב, השרה להגנת הסביבה עידית סילמן, שר החינוך יואב קיש, יו"ר ועדת הכספים ח"כ חנוך מילביצקי, יחד עם בכירים במשרדי הממשלה, הגיעו היום (חמישי) לישיבה במועצה המקומית שלומי עם ראשי הרשויות של קו העימות. הביקור נערך על רקע ההתפתחויות הביטחוניות האחרונות והמאמצים לקדם את חיזוק הצפון לאחר תקופה ממושכת של לחימה ואתגרים ביטחוניים.

במהלך הישיבה הציגו ראשי הרשויות בפני ראש הממשלה והשרים את המציאות המורכבת עמה מתמודדים יישובי הצפון מאז תחילת המלחמה. בין הנושאים שעלו לדיון: חיזוק תחושת הביטחון של התושבים, שיקום הכלכלה המקומית, חיזוק מערכות החינוך והרווחה, פיתוח תשתיות והמשך התמיכה בקהילות שנדרשו להתמודד עם תקופה ארוכה של חוסר ודאות. ראשי הרשויות הדגישו את החשיבות שבשיתוף הפעולה בין השלטון המקומי לממשלה לצורך קידום פתרונות ארוכי טווח.

צפו בחלק מהדיון: 

צילום: דוברות

במרכז הדיון עמדה גם החלטת הממשלה שאושרה השבוע לחיזוק הצפון ויישובי קו העימות בתקציב של מעל 13 מיליארד שקלים. ההחלטה כוללת השקעות משמעותיות במגוון תחומים ובהם תשתיות, חינוך, תעסוקה, פיתוח כלכלי, חיזוק הרשויות המקומיות והעצמת החוסן הקהילתי. ראש הממשלה והשרים סקרו בפני המשתתפים את עיקרי התוכנית והציגו את מחויבות הממשלה לקידום מהיר של המהלכים שנכללו בהחלטה.
ראשי הרשויות בירכו על קידום החלטת הממשלה וציינו את החשיבות הרבה שבהמשך ליווי התקציבים והפרויקטים עד להשלמתם בשטח. במהלך הישיבה הודגש כי הצלחת התוכנית תימדד ביכולת לייצר שינוי ממשי בחיי התושבים, לחזק את היישובים ולעודד משפחות להמשיך לבחור בצפון כמקום מגוריהן. המשתתפים הביעו תקווה שהמהלכים שאושרו יסייעו להאיץ את תהליך ההתאוששות והצמיחה של האזור כולו.

ראש הממשלה ושרי הממשלה ביקרו בשלומי | צילום: דוברות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו:
"מדינת ישראל מחויבת לביטחון תושבי הצפון. נמשיך לפעול בנחישות מול כל איום ונשקיע את המשאבים הנדרשים כדי להבטיח את שיקומם, צמיחתם ועתידם של יישובי הצפון – בדיוק כפי שעשינו בדרום. תושבי האזור גילו חוסן יוצא דופן לאורך התקופה האחרונה, ואנו מחויבים לעמוד לצידם. אני מודה לראשי הרשויות שפעלו בשיתוף פעולה עם משרדי הממשלה על מנת להביא את ההחלטות החשובות לצפון".

ראש מועצת שלומי, גבי נעמן:
"אני מודה לראש הממשלה, לשרים ולחברי הכנסת על הגעתם לשלומי ועל ההקשבה לצורכי התושבים והרשויות. המטרה שלנו ברורה – להבטיח ביטחון מלא לתושבי הצפון ולאפשר למשפחות להמשיך לחיות כאן בביטחון, ביציבות ובתקווה. שלומי עברה בשנים האחרונות תנופת פיתוח משמעותית, ואני מאמין שגם לאחר התקופה המורכבת הזו נמשיך לצמוח, להתפתח ולהוביל. יחד עם הממשלה ועם כלל הגורמים השותפים, נמשיך לפעול למען עתיד טוב יותר לתושבי שלומי והצפון כולו".

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות