יוקם מתחם הספדים חדש בבית העלמין בנוף הגליל -

יוקם מתחם הספדים חדש בבית העלמין בנוף הגליל

"לתושבי נוף הגליל מגיע מבנה שמכבד את הנפטרים ומכבד את בני המשפחה ברגעים הקשים ביותר של פרידה והלוויה", הסביר ראש העיר רונן פלוט
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
מתחם ההספדים שעתיד להיבנות. (הדמיה גליל אדריכלים)
מתחם ההספדים שעתיד להיבנות. (הדמיה גליל אדריכלים)

בהנחיית ראש העיר, רונן פלוט, עיריית נוף הגליל מקדמת בימים אלה תוכנית להקמת מתחם הספדים חדש בחלקה ד' החדשה בבית העלמין.

כיום התושבים נאלצים להשתמש במתחם קטן שנבנה בהקמת בית העלמין בשנות ה-60 ואיננו עונה על הצרכים האמיתיים. המתחם קטן מלהכיל את כמות האנשים שמגיעה להלוויות. בשל הצפיפות, רבים נאלצים לעמוד מחוץ לרחבה במרחק שלא מאפשר להם לשמוע את ההספדים. כמו כן, המתחם הקיים פתוח ללא קירוי ובשל המדרגות גם אינו נגיש לאנשים עם מוגבלויות.

"כשיורד גשם תושבים עומדים עם מטריות כדי לשמוע את ההספדים. גם בימי הקיץ החמים המתחם הפתוח מקשה על עמידה תחת קרני השמש, בעיקר לאנשים מבוגרים", אומרת מנהלת בית העלמין, רבקה בן גל. השבוע קיים ראש העיר, רונן פלוט, ישיבה מיוחדת בלשכתו על מנת לקדם את תוכנית הקמת מתחם ההספדים. "מדובר בפרויקט חשוב ביותר, ערכי והכרחי", הבהיר ראש העיר פלוט, והגדיר את התנאים המבוקשים במתחם החדש. "אני רוצה שיהיה מכובד, מרווח, מונגש, מקורה ומאובזר באמצעי סאונד והגברה כך שניתן יהיה לשמוע את נושאי ההספדים באופן מכבד". בישיבה סוכם כי המתחם יבנה בחלקה ד' החדשה בבית העלמין ויכלול גם את מבני המשרדים המשמשים את עובדי בית העלמין. כמו כן, צוין כי המתחם יבנה כך שיוכל לשמש להלוויות ולאזכרות. "זה יהיה מתחם נגיש ונוח למען המגיעים אליו ברגעי כאב וזיכרון", אמר פלוט. בסיכום הישיבה הוחלט לקדם את הפרויקט לתוכנית מפורטת.

אהבתם? שתפו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram

אולי גם יעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ברשתות החברתיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram