מצלילים את המרחב העירוני הערבי

השרה להגנת הסביבה עידית סילמן - ביקרה בקריית ביאליק | צילום: עיריית קרית ביאליק

מצלילים את המרחב העירוני: המשרד להגנת הסביבה בהשקעה של 15 מיליון שקלים לקידום הצללה ונטיעת עצים ברשויות המקומיות בחברה הערבית

עידית סילמן, השרה להגנת הסביבה: "המשרד להגנת הסביבה משקיע בתשתיות ירוקות שיחזקו את הרשויות המקומיות ואת הציבור. באמצעות השקעות אלו אנו הופכים את האתגר להזדמנות, לחיים בריאים יותר, לסביבה מקיימת ולערים עמידות ונעימות יותר עבור כלל אזרחי ישראל."

המשרד להגנת הסביבה ממשיך לחזק את היערכות הרשויות המקומיות לשינוי האקלים. לאחר שבשלוש השנים האחרונות תמך המשרד בסכום של כ-44 מיליון שקלים בעשרות רשויות מקומיות, המשרד מפרסם קול קורא חדש וייעודי עבור הרשויות בחברה הערבית, בסך כולל של 15 מיליון שקלים עבור הצללה, זאת במסגרת החלטת ממשלה 550. התמיכה נועדה להפחית את עומסי החום במרחב העירוני, לשפר את איכות חיי התושבים ולחזק את החוסן האקלימי של הרשויות המקומיות בחברה הערבית.

שינויי האקלים מביאים עימם אתגרים ישירים לחיי היום יום של כלל תושבי מדינת ישראל, אירועי קיצון כדוגמת הצפות, גלי חום קיצונים ותחזיות של החמרה בעשורים הקרובים. על כן, המשרד להגנת הסביבה פועל בימים אלה בשורת מהלכים ותמיכות חדשות ברשויות המקומיות.

קול קורא זה, יסייע לרשויות לתכנן ולבצע נטיעות עצים ופתרונות הצללה, כחלק מההיערכות להתחממות המרחב העירוני. עצים מהווים תשתית ירוקה חיונית, המפחיתה את עומסי החום, תורמת לבריאות הציבור, לשיפור איכות החיים ולהמרצת הפעילות הכלכלית המקומית.

תמיכת המשרד בסך 13.5 מיליון שקלים תינתן לטובת תכנון וביצוע נטיעת עצים במרחב העירוני. בה בעת יתמוך המשרד בסכום נוסף של 1.5 מיליון שקלים עבור ליווי מקצועי והדרכה לרשויות.

הרשויות הזכאיות להגיש בקשות תמיכה הן עיריות ומועצות מקומיות מהחברה הערבית, הדרוזית, הבדואית והצ'רקסית (הכלולות בהחלטות הממשלה 550, 716, 717, 1230 ו-1279) המונות מעל 10,000 תושבים, ושהכינו או נמצאות בשלבי סיום של תוכנית היערכות לשינוי אקלים שאושרה על ידי המשרד להגנת הסביבה.

המשרד להגנת הסביבה רואה ברשויות המקומיות שותף מרכזי בהיערכות לשינוי האקלים ובהפחתת עומסי החום במרחב העירוני. התמיכות החדשות נועדו לספק לרשויות כלים פרקטיים ואפקטיביים להתמודדות עם האתגרים הגוברים, שיתוף הפעולה עם הרשויות מבטיח כי הפתרונות יתוכננו וייושמו בהתאם לצרכים המקומיים, זאת במטרה לשפר את איכות החיים של התושבים ולבנות מרחב עירוני בריא ועמיד יותר.

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות