מזה 22 שנים שלקט ישראל, ארגון הצלת המזון הלאומי, פועל להצלת תוצרת חקלאית עודפת לצד מזון מבושל ראוי למאכל והעברתו לנזקקים. כחודש לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", בזמן שצפון הארץ היה תחת אש, התגבר הצורך באספקה של מזון מבושל לתושבים שנותרו בביתם. לקט ישראל הציל מזון מבושל מבסיסי צה"ל הסמוכים לכרמיאל והסביבה ובשיתוף עם עמותת "לחיות בכבוד" שינעו אותו לתושבי האזור.
בימים אלו שני הגופים פותחים מרכז חלוקה חדש סמוך לעיר כרמיאל שירכז מידי יום 250 מנות של מזון מבושל עודף ומרקים קפואים ובריאים וממנו המזון יועבר לבתים של נזקקים מכרמיאל, עכו והקריות.
גידי כרוך, מנ"ל לקט ישראל: "פתיחת המרכז החדש ושיתוף הפעולה הפורה עם עמותת "לחיות בכבוד", מאפשרים לנו להרחיב את הסיוע של הארגון ולהמשיך לפעול למען בטחון המזון של תושבי מדינת ישראל. לקט ישראל חרט על דגלו להגיע לכל מקום בו קיים צורך ומכאן שפתיחת מרכז החלוקה החדש מהווה צעד נוסף ומשמעותי באמצעותו נעמיק את הפעילות הארגונית בין אם מול תורמי המזון, העמותות והנזקקים. אני מודה לעמותת לחיות בכבוד על שיתוף הפעולה המשמעותי".
ארז קרלנשטיין, יו"ר עמותת "לחיות כבוד": "פתיחת המרכז הלוגיסטי החדש בצפון תאפשר לנו להרחיב את הסיוע ולהעניק ארוחות חמות לעוד מאות ניצולי שואה וקשישים. זהו צעד חשוב בחיזוק הרשת התומכת באוכלוסייה זו, ואנו מודים לשותפינו בעמותת 'לקט' על תרומתם המשמעותית למהלך זה. הצורך עלה כבר בתחילת המלחמה בצפון, כבר אז פעלנו לספק ארוחות וציוד לניצולי שואה וקשישים. כעת, עם פתיחת המרכז, נוכל להבטיח מענה גם בעתות חירום וגם בשגרה".
לקט ישראל הינו ארגון הצלת המזון הלאומי של ישראל שפועל להצלת מזון עודף. הארגון מציל תוצרת חקלאית מחקלאים ברחבי הארץ במקביל להצלת מזון מבושל ראוי למאכל ומפוקח שנאסף מידי יום ממלונות, שירותי הסעדה, בסיסי צה"ל ועוד ומעביר אותם ל – 300 עמותות וארגונים שותפים המחלקים אותם לנזקקים בכל רחבי הארץ
במהלך שנת 2024, הארגון הציל 31,402 טון של תוצרת חקלאית טרייה ומזינה, הודות למערך התנדבות שגייס 95,000 מתנדבים ומתנדבים שסייעו בקטיף אצל חקלאים וכן במיון ואריזה.
במקביל, מערך לקט לשולחן הציל וחילק 2,084,000 ארוחות מבושלות ו-921,000 מרקים קפואים ותבשילים שהועברו ל 415,000 נזקקים מידי שבוע באמצעות עמותות וארגונים שותפים.
לקט ישראל מפעיל מחלקה של תזונה ואיכות המפקחת על המזון שנאסף וכן מעבירה סדנאות שמטרתן חינוך לתזונה נבונה ויעילה הן מבחינה בריאותית, כלכלית ומקיימת.