מועצת העיר אישרה בישיבת מועצה שלא מן המניין שעבר את צו הארנונה לשנת 2027. כחלק ממדיניות עירונית עקבית של שמירה על יציבות כלכלית והימנעות מהכבדה נוספת על תושבי העיר ובעלי העסקים, תעריפי הארנונה לא יתייקרו גם בשנת 2027 מעבר לעדכון בשיעור 3.05% המחויב בחוק. ראש העיר רונן פלוט: "המדיניות שלנו ברורה, היא מיושמת שנה אחרי שנה ואנו ממשיכים להוביל אותה באחריות, למרות הקיצוצים במענקי הממשלה וההוצאות הכבדות על רקע מציאות השנים האחרונות – הארנונה לא מתייקרת מעבר למחויב בחוק. עושים מאמצים כבירים על מנת לא להטיל על התושבים ועל בעלי העסקים המקומיים שום נטל כלכלי מעבר למתחייב"
ראש העיר ציין כי המציאות הכלכלית בישראל אינה פשוטה, ותפקיד הרשות המקומית הוא להקל על הציבור ולא להכביד עליו. "אנחנו נמשיך לפתח את נוף הגליל, להשקיע בחינוך, בתרבות ובחזות העיר ברמה הגבוהה ביותר ולעשות זאת תוך ניהול תקציבי אחראי, יעיל ושקול".
גזבר העירייה, בני קונפורטי ציין כי העדכון היחיד שיבוצע הוא זה המחויב על פי חוק במסגרת "הטייס האוטומטי" העומד על 3.05% ,נוסחת העדכון הקבועה של משרד הפנים ומשרד האוצר. לדבריו: "צו הארנונה החדש מבוסס על עקרונות של שמירה על היציבות הכלכלית העירונית לצד הקלה מרבית על כיסם של התושבים ובעלי העסקים בעיר. הגזבר הדגיש כי היציבות התקציבית של נוף הגליל המאפשרת את הותרת התעריפים על כנם לצד תנופת הפיתוח האדירה שעוברת העיר, היא פועל יוצא של גידול בהכנסות העצמיות של הרשות כתוצאה מהיקפי הצמיחה,הבניה ותנופת הפיתוח האדירה בעיר.




