שיקום 'עין עדעד' – להחזיר את הטבע לקהילה

בימים אלו, מתבצעות עבודות להשבת המים לבריכת השכשוך הקיימת וביצוע תכנית רחבה לשיקום סביבת הבריכה הגדולה, במטרה להקים אתר שיקלוט קהל גדול יותר, יעמוד בכל תקני הבריאות והבטיחות, וישמר את האקולוגיה והסביבה | לכל הפרטים •
שיקום 'עין עדעד' | הדמיה - משרד ליג״מ פרויקטים סביבתיים.

עין עדעד שימש בעבר כמאגר תפעולי-מלאכותי, לשאיבת מי השקיה לחקלאי המושב, המעיין היווה שנים רבות כמקום למרגוע ושכשוך במים.

לפני כשנה, לאחר בחינה מקצועית מעמיקה ובשל אי-עמידת הבריכה בתקני איכות המים והעומק הנדרשים, ולמען שמירה על בריאות ובטיחות הציבור. הוחלט על רידוד מפלס המים. המועצה בשיתוף רשות ניקוז ונחלים קישון יצאו לפעילות משותפת של תכנון וגיוס כספים.

שיקום 'עין עדעד' | צילום: דוברת המועצה האזורית עמק יזרעאל

בימים אלו, מתבצעות עבודות להשבת המים לבריכת השכשוך הקיימת וביצוע תכנית רחבה לשיקום סביבת הבריכה הגדולה, במטרה להקים אתר שיקלוט קהל גדול יותר, יעמוד בכל תקני הבריאות והבטיחות, וישמר את האקולוגיה והסביבה.

העבודות יימשכו בין חודש לחודשיים כדי להבטיח המשך תפקודו האקו הידרולוגי של המעיין. בסיום העבודות המקום ייפתח לרווחת ושימוש הציבור. היקף הפרויקט בשלב זה 800 אש"ח.

שיקום 'עין עדעד' | צילום: דוברת המועצה האזורית עמק יזרעאל

ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל – שלומית שיחור רייכמן, מסרה: "שימור ערכי הטבע והנוף בעמק הוא משימה מרכזית עבורנו. אנו מחויבים להחזיר את עין עדעד לציבור, בצורה בטוחה, נגישה ומכבדת את הסביבה. נשמח לשוב ולראות את עין עדעד שוקק חיים, לטובת כל תושבי ותושבות העמק, המבקרים והמבקרות בו."

סגן ראשת המועצה – אבי סמוביץ', המלווה את העבודות בשנה האחרונה, הוסיף: "אנו פועלים בשיתוף עם רשות ניקוז ונחלים קישון, קהילת מושב היוגב, תושבים ותושבות שהמקום חשוב להם.ן, כדי להבטיח שהאתר ישמש את הציבור הרחב, תוך שמירה על ערכי הטבע והבטיחות. תודה לרשות ניקוז ונחלים קישון על שיתוף הפעולה המלא ולמתכנן רן מולכו ממשרד ליגמ פרויקטים סביבתיים".

חיים חמי – מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים קישון: "אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה המתמשך והפורה עם המועצה האזורית עמק יזרעאל לשיקום הנחלים והמעיינות באגן ההיקוות של הקישון. שיקום מעיין עדעד הוא חלק ממהלך גדול לשיקום הקישון, יובליו ומעיינותיו לטובת הציבור הרחב. אנו מבקשים להודות לקרן לשמירה על שטחים פתוחים על תקצוב פרויקט".

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

מומלץ לקריאה

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות