מאת: אמירה אדמון, מאצ'פוינט תקשורת שיווקית
על מסעדת מוטפק ברחוב סלאמה ביפו, שמעתי הרבה. אני עצמי שהתגעגעתי לאוכל טורקי אמיתי, ולאחר שכבר טעמתי את המנות הנפלאות של מוטפק, הגעתי למסעדה הפעם לשמוע את חוות הדעת של הסועדים. כרגיל, התור השתרך וחיכיתי שיתרוקן קצת, כך שאוכל לראיין את היושבים במסעדה.

הגעתי לריקי מחולון, שישבה והתענגה על מנת הלחמה בעג'ון. ניגשתי אליה, סיפרתי לה שאני כתבת אשר מעוניינת לדעת מה חושבים הלקוחות על מסעדת מוטפק. היא ענתה לי: שהיא אוכלת ארוחה בתוך מאפה, שהיא מאוד אוהבת את המקום וכן, מרגישים שיש הקפדה על חומרי הגלם. הבשר איכותי, רך ויש בו תבלינים מיוחדים. עוד סיפרה לי ריקי שהיא מגיעה למוטפק הרבה כי מדובר על אוכל טוב שהוא נטו- אוכל!..
נעמה הצהירה שזו המסעדה העממית הכי עשירה בתל אביב..

בשולחן הפינתי ישבה נעמה עם בן זוגה שניר, שאלתי גם אותם, מה דעתם על מוטפק? – הם ענו לי שזהו מקום שכולו קסם, ובגלל שאי אפשר לנסוע לטורקיה, זוהי עבורם טורקיה הקטנה בישראל. נעמה מספרת לי שזו אחת המסעדות האהובות עליהם בעיר. בימי שישי כאשר לא בא לה ממש לבשל, הם לוקחים את המשפחה לשם, כי היא יודעת שהשולחן יהיה עשיר במטבח הקולינארי העשיר פאר תוצרת טורקיה.
עוד מספרת נעמה שהיא מעולם לא התאכזבה וכאשר הם פותחים שולחן בימי שישי, זה ממש ההרגשה של שולחן שישי בבית. הדונאר הטורקי , היוגורט החמצמץ מעשה בית , המזטים העשירים המיוחדים כמו עלי הגפן האגדיים והממולאים (דולמא), את המאפים כמו הלאפות שיוצאות חמות וריחניות מהטבון הלוהט ואיך אפשר לשכוח את המלבי שעשוי על טהרת השמנת והחלב, עם המתיקות הנפלאה וריח הרוטב האדום העשוי משושנים בתוספת פיסטוקים טחונים?

כאשר אני מזמין את האוכל במוטפק אני יודע למה לצפות.
סמוך לדלפק ההגשה, קלטה עיני את בן מתל אביב, ניגשתי אליו וביקשתי ממנו חוות דעת על מסעדת מוטפק. בן ענה לי שבעיניו, זו המסעדה הטובה ביותר. הטריות, חומרי הגלם הטעמים של המנות המיוחדות של מוטפק כמו השווארמה והאיסקאר. עוד אומר לי בן, שהוא מרגיש במוטפק כמו בבית, בל הקשר אם המסעדה הומה אנשים. הוא טוען שכיף לו להגיע למקום אשר מצליח לשמור על הרמה הגבוהה של הטעם והשירות במשך כמה שנים רצופות.
אנו באים למוטפק בגלל המנות הנפלאות
באמצע המסעדה, ראיתי שולחן עם כמה גברים מבוגרים שנראו לי יפואים וותיקים. הצגתי את עצמי, והם הזמינו אותי לשבת איתם. אותם ג'נטלמנים עם לב רחב וחיוך כובש, סיפרו לי שהם גילו את המסעדה, כי הם בחלקם ממוצא טורקי ובחלקם ממוצא בולגרי, פוקדים את המסעדה רק בגלל המאכלים שמזכירים להם את המאכלים מארץ מולדתם.

הנוסטלגיה והאווירה מדהימים, השירות חם ואנו תמיד באים ביום קבוע למוטפק כל החבר'ה בגלל האוכל שהוא תמיד מעולה ואלברט, אחד הגברים שנראה לי כי הוא "האריה של החבורה" אמר לי:" גם אם אי אפשר לנסוע לאיסטנבול, אנחנו מרגישים ממש כמו בחו"ל…" אלברט מזמין את המנות האהובות עליו מארעי, כאשר הוא פונה אליו בשפה הטורקית. בקיצור אמר לי אלברט, אנחנו מרגישים כמו בבית!
לאחר שקיבלתי כמה חוות דעת מלקוחות שתמיד חוזרים לאכול במוטפק, לדעתי ארעי והצוות המנצח שלו, הצליח ליצור מטבח טורקי אותנטי שזה ממש פספוס לא להגיע לשם. חומרי הגלם האיכותיים, עם הנגיעות המזרחיות והמטבח שנחת כאן היישר מאיסטנבול. אני אישית, מצטרפת ללקוחות המרוצים וממליצה בחום!
מסעדת מוטפאק דרך סלמה 110 תל אביב
טלפון- 054-7662848
אינסטגרם >>לחצו כאן <<