כמה דברים שלא ידעתם על מנגו ו..מאפה

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on print
מאפין מנגו לימון. צילום סטודיו TEKA (1)

המלך של הקיץ הוא מנגו. ביחס לפירות הקיץ השונים ולנפחו – מנגו ועכשו מהזן "מיה" לא יקר. אבל הוא מאד יקר גוף שלנו. הוא תורם לחיזוק המערכת החיסונית, מסייע למערכת העיכול, יעיל במניעת סרטן ועוד.

אז הנה שמונה עובדות בריאותיות על מנגו.

מחזק את המערכת החיסונית בעזרת וויטמיני C וB ההכרחיים ומסייעים לתפקודה.

מסייע למערכת העיכול ומונע עצירות בעזרת רמה גבוהה של סיבים תזונתיים ואנזימי עיכול ומסייע למניעת עצירות, נפיחות וגזים.

עשוי לסייע במניעת גידולים סרטניים בשל אחוזים גבוהים של נוגדי חמצון.

עוזר בוויסות לחץ דם גבוה מהווה מקור מעולה לאשלגן ולמגנזיום ונמוך בנתרן, דבר המסייע להפחתת לחץ הדם באופן טבעי.

משפר את בריאות המוח עם שפע ויטמין B6, ויטמין החיוני לשיפור ולשמירה על תפקוד בריא של המוח.

עשיר בבטא קרוטן, נוגד חימצון חשוב המונע מחלות לב וכלי דם.

עוזר לשמירה על בריאות העין עם כמות גדולה של ויטמין A שחשוב לשמירה על ראייה תקינה.

שומר על בריאות העור והשיער בעזרת השילוב שבין ויטמין A, ויטמין E ובטא קרוטן.

***   המידע באדיבות רון יהודה שטרית, סמנכ"ל שיווק אתר מושבניק לתוצרת חקלאית ישראלי עד הבית

אז בואו ננסה מאפה מנגו:

מאפינס מנגו ולימון

מצרכים

150 גר' קמח

6 כפות סוכר

35 גר' קורנפלור

8 גר' אבקת אפייה

6 גר' סודה לשתייה

100 מ"ל חלב מן הצומח או מים

65 מ"ל מיץ לימון

45 גר' חמאה מומסת

35 מ"ל שמן

75 גר' מנגו קפוא קצוץ

גרידת לימון משני לימונים

גרנולה לקישוט עליון (אופציה)

50 גר' שיבולת שועל

2 כפות  סוכר

30 גר' קמח

30 מ"ל שמן

2 גר' אבקת אפייה

הוראות הכנה

בוחשים את כל המצרכים היבשים בקערה – קמח, סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

את המרכיבים הנוזליים מערבבים בקערה נוספת – חלב, מיץ לימון, חמאה מומסת, ושמן. לאחר מיכן יש לערבל ביחד את הבלילה היבשה לתוך הבלילה הרטובה- קצת בכל פעם ולבחוש עד לקבלת עיסה אחידה.

מוסיפים את המנגו וגרידת הלימון.

להכנת הגרנולה מערבבים יחד את כל המרכיבים.

יש להשתמש בשתי תבניות חד פעמיות לכל מאפין, על מנת שלא יתפרק באפייה, ולפזר מעל את הגרנולה.

אופים במשך כ-20 דקות, בקירוב, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מכניסים קיסם למרכז המאפין, אם הקיסם יוצא יבש סימן שהם מוכנים.

מוציאים מהתנור ומניחים לקירור לפני ההגשה.

לבריאות ובתיאבון.

לחדשות נוספות בנתניה הקליקו כאן * לדף הפייסבוק שלנו הקליקו כאן

אהבתם? שתפו!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

אולי גם יעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ברשתות החברתיות

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram