fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178232 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

זמן אוזני המן: שני מתכונים שווים

השפית מורן פינטו ומפעל הוופלים הוותיק "מן" יצרו אוזני המן בטעמים נוסטלגיים, שאפילו המן הרשע לא היה עומד בפיתוי
אוזני המן במילוי וופלים מצופים של מן | צילום איתן וקסמן
אוזני המן במילוי ופלים מצופים וגנאש שוקולד | צילום איתן וקסמן

השפית מורן פינטו ומפעל הוופלים הוותיק "מן"  יצרו אוזני המן בטעמים נוסטלגיים, שאפילו המן הרשע לא היה עומד בפיתוי

אוזני המן במילוי גנאש וכדור קרנץ

חומרי גלם לבצק:

6 כוסות קמח תופח

200 גרם מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

כף תמצית וניל

2 כפות סוכר

חומרי גלם לגנאש:

200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ

200 מ"ל שמנת מתוקה

חומרי גלם לכדור קרנץ:

150 גרם וופלים של מן בטעם שוקולד טחונים לפירורים

200 גרם קרם נוגט

200 גרם שוקולד מריר מומס

2 כפות אגוזי לוז גרוסים

אופן ההכנה:

במעבד מזון או במיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק.

מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.

בזמן הקירור, ממסים את מרכיבי הגנאש למרקם חלק ומקררים מעט.

מעבירים לשק זילוף עם חור קטן (חצי מכמות הגנאש).

על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל שווה.

מזלפים במרכז כל עיגול שוקולד ומהדקים את הקצוות לצורת משולש.

מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה עדינה.

 יצירת הכדורים:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד היטב ומקררים שעה וחצי.

מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה ומקפיאים שוב.

בהגשה מניחים מעל כל אוזן המן בעזרת זילוף מעט מהגנאש שמשמש כ"דבק" ומעל מניחים את כדור הקרנץ'.

אוזני המן במילוי עוגיות חמאה | צילום איתן וקסמן
אוזני המן במילוי עוגיות חמאה ותפוז | צילום איתן וקסמן

אוזני המן במילוי עוגיות חמאה ותפוז

חומרי גלם לבצק:

6 כוסות קמח תופח

200 גרם מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

כף תמצית וניל

2 כפות סוכר

חומרי גלם למילוי:

חצי חבילת עוגיות חמאה של מן מפוררות דק-דק

1 כף גרידת תפוז

100 גרם חמאה

אופן ההכנה של המילוי:

בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הגלם של המילוי וממלאים בשקית זילוף

אופן ההכנה:

במעבד מזון או במיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל שווה.

מזלפים במרכז כל עיגול את מילוי העוגיות ומהדקים את הקצוות לצורת משולש.

מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה עדינה.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות