fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178237 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

שיר הסירים

בראנץ' משובב נפש במחלבת "אלטו" בקיבוץ שמרת
קרואסון חמאה ממולא תרד באלטו צילום: עדי מזן

בראנץ' משובב נפש במחלבת "אלטו" בקיבוץ שמרת

שף עובדיה

תודו שאין הרבה אופציות מרגשות לבראנץ׳ מפנק בגזרה הצפונית, עוד בית קפה של רשת כזו או אחרת כבר מזמן לא מושך אליו לקוחות ליותר מקפה, מאפה או וופל בלגי.

בדיוק מסיבה זו, התבססה לה מחלבת אלטו בקיבוץ שמרת במשבצת של הארוחה החלבית הכי טובה באזור ותאמינו לי: הקהל מצביע ברגליים.

אלטו נוסדה כמחלבה משפחתית. אריאל, אב המשפחה שהיה רפתן בקיבוץ, עזב את עבודתו והחל לייצר גבינות ולהתמחות בתחום בארץ ובעולם.

שקד, הבת הבכורה יזמה את פתיחת בית הקפה והמעדנייה , אימא יונת עזבה גם היא את העבודה ונקראה לדגל, ומשם הכל היסטוריה. היום כאמור, לך תמצא מקום בספונטניות…

בשל הביקוש הרב בסופי השבוע, ההגשה מתרחבת גם למרפסת המחלבה שטובלת בנוף הקיבוץ הפסטורלי, ובימים ממש עמוסים, אנשים פשוט לוקחים גבינות ושאר פינוקים, ופורשים שמיכה על הדשא, אין כייף מזה.

פיקניק זה נחמד ורומנטי, אבל עבדכם הנאמן הוא סוג של דוב קוטב, שתמיד מחפש את הפינה הכי קרירה במסעדה.

אז באנו פעמיים בשישי בבוקר, ולמרות העומס הרב, הסברנו את הבעיה, וזכינו לשולחן מתחת למזגן.

אם יש משהו שמתסכל אותי במסעדות בצפון ובכלל, זה שהן חיות סביב "פיק" של עבודה אחד או שניים בשבוע, וכשהוא מגיע, במקום

קרור מאדאם באלטו. צילום: עדי מזן
קרור מאדאם באלטו. צילום: עדי מזן

לגייס את סבתא והשכנים לעזור, קורסים בשיא החגיגה.

אז באלטו סבתא לא גויסה כנראה, אבל כל שאר המשפחה, כאמור – דווקא כן, מה שגורם להם לצלוח את "הפיק" של שישי בבוקר, ולהוציא אוכל מעולה ושירות  מקצועי ומחויך.

ביקור באלטו הוא לא ביקור אם לא דגמתם פלטת גבינות, אז הלכנו בהמלצת המלצרית על פלטת גבינות ושתי מנות מהמטבח. ואת הכל טרפנו לאחר כבוד על 2 כוסות יין לבן גלילי, שהשתלב באופן טבעי  עם החגיגה.

פלטת הגבינות כללה מגוון גבינות (עיזים, כבר אמרנו ?) קשות ומיוחדות.

שהוגשו עם לחם כפרי, חמאת עיזים חלומית  וירקות טריים חתוכים.

כבר כאן סימנו ביג לייק.

ואז הגיעו המומלצות מהמטבח.

קרואסון חמאה טרי, ממולא תרד מוקפץ בשלל גבינות ומעל הכל ביצה עלומה.  גרסה מהממת לבנדיקט.

המנה השנייה, גם היא פרשנות מקומית לקלאסיקה, ״קרוק מדאם״ טוסט עם גאודה עזים, פטריית פורטבלו, וביצי עין.

מיותר לציין כי קיסמן של שתי המנות נבע מיד טובה במטבח, (כמדומני, על המעוף והיד הטובה חתומה שקד, ששמה נשמע מעל גלי הסרוויס) ושילוב של הגבינות המעולות של אביה מהמחלבה.

כשרוח שישי כבר ניגנה לי באוזן ״לכה דודי לשנ"צ״ וביקשנו חשבון, נשלחה מהמטבח טעימה של גלידת עיזים לקינוח (פיתוח חדש וטעים טעים של המחלבה, שעליו ביקשו את חוות דעתנו), כוסית קטנה, זילוף של גלידת עיזים טהורה ונקיה, זילוף של סילאן, וכמה שברי אגוז לוז מסוכר.

סיומת קלילה ומהממת לארוחה טובה.

יצאנו שבעים, ומאושרים  לסופ"ש קסום בגליל המערבי, לא לפני שנתקלנו בדגלונים שבישרו על פסטיבל אביב במיטב העסקים באזור בסופ"ש הקרוב.

 

בתכל'ס

תמורה למחיר: סבירה בהחלט

איכות  האוכל: ממחלבות הבוטיק הטובות שיש

שירות: מחויך אך נמהר

אווירה: לחוצה אך נסבלת בגלל השאר. (ומי שרוצה שקט שילך למקומות ריקים)

לקחת הביתה: קופסת חמאת עיזים.

המחלבה כשרה בכשרות הרבנות.

כתובת אתר: altodairy.co.il

טלפון להזמנות: 0545614644 0545213121

04-9854802

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות