קבוצת הנדל״ן אב-גד החזקות, העוסקת ביזמות ובניה למגורים וביצוע בשוק ההתחדשות העירונית, הודיעה על מהלך חדשני בשוק הדירות החדשות בישראל ומציעה, לראשונה לצרכן הישראלי, מנגנון טרייד-אין לרכישת דירה חדשה, המאפשר לרוכשים להמיר את דירתם הישנה במסגרת רכישת דירה חדשה.
המהלך נועד להתמודד עם אחד מחסמי הצרכנות המשמעותיים הקיימים כיום בשוק הנדל"ן בישראל: הקושי למכור את הדירה הקיימת בזמן רכישת דירה חדשה, על רקע הקיפאון במכירת דירות יד 2 והשלכותיו על שוק הדירות החדשות. מחקר שערכה אב-גד באמצעות מכון הסקרים 'הגל החדש' בקרב מדגם מייצג של 200 נשאלים, אשר בבעלותם דירה ושוקלים לרכוש דירה חדשה מקבלן, עולה כי 49% מהישראלים מציינים את מכירת הדירה הקיימת כאחד האתגרים המרכזיים בדרך לרכישת דירה חדשה, לצד גיוס ההון העצמי והעלויות הנלוות.
כמו כן, מגלה המחקר כי 40% מהנשאלים מתכננים למכור את דירתם במקביל לרכישת דירה חדשה, דפוס התנהגות התואם את הצורך במסלול טרייד-אין מסודר. עוד התברר במחקר, כי 71% מהנשאלים הביעו נכונות לשקול רכישת דירה חדשה באמצעות מנגנון טרייד-אין, אם יוצע להם. בין היתרונות שהודגשו על ידי הנשאלים בהצעת השירות החדש: מכירה מובטחת של הדירה הקיימת, חיסכון משמעותי בזמן ובטרחה, ודאות בתהליך מעבר בין דירות והימנעות מעיסוק ישיר עם סוכנים ומתווכים.
המודל העסקי שמציעה אב-גד במסלול הטרייד אין:
- מסלול הטרייד-אין מיועד למי שיחתמו על בקשת רכישה לדירה חדשה באב-גד, באחד מ- 14 הפרוייקטים המשווקים כיום על ידי החברה.
- שווי דירת הטרייד אין צריך להיות לכל היותר עד 70% מעלות הדירה החדשה.
- מי שבוחר במסלול הטרייד־אין יקבל רשימה של עד 10 שמאים מוסמכים, המקובלים על המערכת הבנקאית, לביצוע שמאות בלתי תלויה שתועבר לעיון החברה.
- מחיר הטרייד־אין של דירתו הישנה ייקבע לפי הערכת השמאי, בהפחתה של 6%, באופן שמחיר עסקת הטרייד-אין יסוכם טרם חתימת חוזה המכר לדירה החדשה.
- מרגע רכישת הדירה החדשה, חברת אב-גד תנהל את מלאי דירות היד־שנייה במסגרת המנגנון.
- לדירה ימונה משווק מורשה מטעם החברה, שיפעל למימוש מהיר בשוק החופשי.
איך זה עובד? לצורך המחשה, להלן דוגמה:
- מחיר הדירה החדשה הנרכשת באב-גד יהיה 3 מיליון ש"ח.
- שמאי יעריך את שווי הדירה הישנה של הלקוח, לצורך הדוגמה, ב-2 מיליון ש"ח.
- מחיר הדירה הישנה בטרייד אין ייקבע (בהפחתה של 6%) בסך של 1.88 מיליון ש"ח.
- במקרה כזה, יידרש הלקוח להוסיף 1.12 מיליון ש"ח בהון עצמי ממקורותיו (הון עצמי / משכנתא).
- הדירה הישנה תועמד למכירה באמצעות משווק. כהטבה ללקוח, אב-גד תישא בעלות השיווק.
- מלוא התמורה שתתקבל (גם אם היא גבוהה ממחיר השמאות) תועבר ללקוח של אב-גד (בעלי הדירה הישנה).
- אם הדירה הישנה לא תימכר עד מועד המסירה, תוכל אב-גד לאשר למכור את הדירה בהנחה נוספת והיא מתחייבת לשפות את הלקוח בגין ההפחתה הנוספת.
- לחלופין, יוכל הלקוח להציע לאב-גד לרכוש את הדירה במחיר השמאות בהפחתה של 6% כפי שנקבע, על פי שקול הדעת של החברה.
עו"ד ראם רצון, מנכ"ל אב-גד: "אנו משיקים היום מהלך ארוך טווח, עליו אנו עובדים מאחורי הקלעים במשך מספר חודשים, שמטרתו לשנות את הרגלי קניית הדירות חדשות בישראל, בדומה למהלך ששינה את שוק הרכב בישראל לפני כ־30 שנה. אנו מאמינים שהמהלך הנוכחי יביא לשינוי משמעותי בדרך רכישת דירות חדשות בישראל וייתן לרוכשים ביטחון, ודאות ופשטות, ויסיר את החסם הגדול ביותר בתהליך רכישת דירה. זו בשורה אמיתית לשוק ולמשפחות בישראל שישנה את הדרך שבה אנשים קונים דירה ויקל עליהן לשדרג את סביבת המגורים ולהגיע לדירה חדשה".
קבוצת אב-גד משווקת כיום כ-700 דירות חדשות ב-14 פרויקטים של התחדשות עירונית ב-11 ערים שונות, בהן: שיכון בבלי בתל-אביב, רמת השרון, הרצליה, בת-ים, חולון, רמלה, רעננה, הוד השרון, כפר סבא, פתח תקווה וראשון לציון. המהלך השיווקי להשקת מסלול הטרייד-אין ילווה בקמפיין פרסומי רחב היקף שיכלול טלוויזיה, רדיו, שילוט חוצות, דיגיטל וסושיאל.
אב-גד החזקות הנה חברת ייזום ובניה למגורים וביצוע (עצמי) המתמחה בשוק ההתחדשות העירונית. החברה נוסדה בשנת 2009 על ידי אל"מ במיל' מיכאל רצון, המכהן כיושב ראש אב-גד וביחד עם עו"ד ראם רצון, המכהן כמנכ"ל החברה. החברה מתמקדת באזורי ביקוש והנה בעלת מומחיות רבה בביצוע פרויקטים של התחדשות עירונית בכל האספקטים השונים. מאז הקמתה, השלימה ומסרה החברה כ-701 יחידות דיור בכ-21 פרויקטים שונים ברחבי הארץ. כיום, לחברה צבר של יחידות דיור בשלבי ביצוע, תכנון, עתודות ואחר, בסך של כ-26,760 יח"ד לרבות 278 יח"ד שבביצוע ו- 1,948 יח"ד שיכנסו לביצוע במהלך 12 החודשים הקרובים. נכון למועד פרסום הדוח, הקבוצה בעלת זכויות ב-18 פרויקטים המסווגים כפרויקטים בהקמה ותכנון במסגרתם יתווספו כ-1,407 יחידות דיור לשיווק על ידי החברה ועוד 18 פרויקטים המסווגים כעתודות קרקע שבמסגרתם יתווספו כ-2,251 יחידות דיור לשיווק על ידי החברה וכן שטחי מסחר ומשרדים. כמו כן, לחברה 25 פרויקטים המסווגים כפרויקטים אחרים ובהם יתווספו כ-5,977 יחידות דיור לשיווק על ידי החברה.





