מה אוכלים היום? שאלה שחוזרת בכל בית בישראל, בכל שעה ביום. אבל למי יש זמן לבשל כשצריך לעבוד, לבלות עם הילדים עד הערב ובשארית הכוחות לשמור על מראה נקי ואסתטי של הבית ואף שלנו.
הזמן הפך מצרך נדיר וכאן בדיוק נכנסת לתמונה יוטבת גורוביץ' מבוסתן הגליל, שמזה ארבע שנים מבשלת מטעמים במטבחה הביתי ושמה הולך לפניה.

ניחוחות התבשילים נישאים למרחקים ותושבים בכל אזור הצפון מזמינים מאכלים בטעם של בית לארוחות שישי, לאירועים קטנים (עד 50 איש) וגם סתם כך כדי שיהיה מה לאכול לאורך השבוע.
יוטבת מתמחה במטבח המרוקאי והתוניסאי ים תיכוני, עם שילוב נגיעות ישראליות יומיומיות. יש לה תפריט עשיר והיא מבשלת הכל מקוסקוס עבודת יד, שלושה סוגים של מרק – עם בשר, עוף, או צמחוני, מגוון סלטים ובשרים וגם שניצלים לעצלנים. היא אלופה במטבוחה ויודעת לקלוע עם התיבול הנכון לטעמם המדויק של לקוחותיה.


איך הכל התחיל?
"עבדתי בחברה ביטחונית, אני הנדסאית תעשייה וניהול במקצועי. כאשר יצאתי לחופשת לידה, לפני כשש שנים, החלטתי להישאר בבית. גרנו באותה תקופה ביחידת דיור ובעלת הבית ביקשה שאבשל לה. הריחות שעלו מהמטבח שלי קסמו לבני ביתה וכך התחלתי. השמועה פשטה במושב, התחלתי לבשל לשכנים, חברים, תושבי המושב, צילמתי מנות שלי והתחביב הפך לעסק".


מאיפה הידע הרב בבישול?
"מזיכרונות של בילוי מגיל קטן עם אמא, דודה וסבתא ליד הסירים. נהגתי לטעום ולנחש את המרכיבים. אין לי מתכונים. הכל מהראש. אני ניגשת לסירים, מחברת חומרי גלם איכותיים, עשבי תיבול ותבלינים והבישול יוצא מתוכי".
אחרי שנה, כשהעסק התחיל לפרוח, עברה יוטבת עם משפחתה לבית גדול עם מטבח מקצועי. בדיוק אז פרצה הקורונה והבישול הביתי תפס תאוצה.


למה מיטבוחה?
"נהגתי להסתובב בבית עם מחברת לידי ובכל פעם שנכנסתי למטבח רשמתי כל שם שעלה לי. ביום בהיר אחד קפץ לי השם "מיטבוחה" – שם שמשלב מטבח, מיט (בשר באנגלית) ומטבוחה. שם שמבחינתי יש בו הכל".
איזו מנה את הכי אוהבת?
"תבשיל אוסובוקו עם תרד וחומוס עם טוויסט של בין חמצמץ לחריף ואורז לבן ליד".

תוכניות לעתיד?
"בימים אלה אני מפתחת קונספט חדש של סדנאות בישול לכל גיל לצד השקת אתר חדש. אני מאמינה שהכל מדויק ומגיע בזמן שלו, אני יוצרת מנות חדשות, מלאה באופטימיות ומביטה קדימה וזה המסר שאני רוצה להעביר למי שיגיע לחוויה של סדנת הבישול הביתי. הבישול מחבר בין מרכיבים, בין אנשים, בין עולמות והקונספט הייחודי שלי ישלב את מי שאני עם תורת הבישול הביתי, שתכוון אנשים לחיבור, אחדות ועשיית טוב. מהמקום הזה אני נוהגת גם לשלוח אוכל לניצולי שואה כתרומה".

אז מי שמעוניין באוכל ביתי אנין, טרי וטעים מוזמן ליצור קשר עם יוטבת. ניתן להגיע לביתה בלב הנוף הגלילי או להזמין משלוח עד הבית. בקרוב יושקו הסדנאות. מומלץ בחום.
משלוחים לכל אזור הגליל המערבי, כרמיאל, אזור הקריות והסביבה.
לפרטים נוספים ולהזמנת משלוחים:
בטלפון: 054-6177467
מייל: [email protected]
אינסטגרם >> לחצו כאן<<
פייסבוק >>לחצו כאן<<





