Nahariyya, IL
23°
Mostly Cloudy
2h3h4h5h6h
20°C
18°C
18°C
18°C
18°C

לראשונה בעכו: פורום בריאות מיוחד לקידום הקמת מוקד חירום רפואי לילי מאוחד

ביוזמה חסרת תקדים, כינסו אתמול ראש העיר עכו, עמיחי בן שלוש וסגנו וממלא מקומו, איתמר סונינו, פורום מקצועי רחב של מנהלי מחוזות ומרפאות קופות החולים בגליל המערבי במטרה לקדם תהליך להקמת מוקד חירום רפואי לילי שייתן מענה לתושבי העיר| לכל הפרטים•
פורום בריאות מיוחד לקידום הקמת מוקד חירום רפואי לילי מאוחד | צילום עיריית עכו

בפגישה השתתפו בין השאר מנכ"ל העירייה אליעזר לוי, גזבר העירייה ראובן ויצמן, מהנדסת העיר רות רוטנשטריך ומנהלת אגף הנכסים, עו״ד צופית וייס.

במהלך הישיבה, הציג ראש העיר את המצב הקיים, בו נאלצים תושבי עכו לנדוד לערים שכנות או לבתי חולים כדי לקבל סיוע רפואי דחוף לאחר שעות הפעילות של המרפאות.

ראש העיר הדגיש בדבריו, כי "תושבי עכו זכאים לשירותי רפואה שוויוניים ונגישים. המצב בו עיר מרכזית נותרת ללא מענה רפואי לילי הוא לא מקובל ותושבי העיר אינם סוג ב׳".

בסיום הישיבה הוחלט על פנייה לגורם חיצוני מקצועי שיתכלל את הנושא וירכז את הפעילות מול כלל קופות החולים במטרה ליצור "חיבור בין הקופות", מודל שיאפשר הפעלת מוקד אחד מרכזי המשרת את כלל התושבים, ללא קשר לשיוכם הארגוני, תוך חלוקת נטל ומשאבים.

סגן וממלא מקום ראש העיר, איתמר סונינו: "אנחנו פועלים בראייה רחבה. החיבור בין הקופות באמצעות גורם מתכלל הוא הדרך הנכונה לייצר מוקד חזק, יעיל ומקצועי שיעמוד לרשות התושבים ברגע האמת".

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות