ערין הציגה בכנס היוקרתי של האיגוד האירופי לכלכלת בריאות EuHEA בנושא חשיבות המעורבות של רוקח קליני מחלקתי בטיפול בחולה אונקולוגי בקהילה.
באמצעות מחקר חדשני שבחן את השפעת התערבותו של רוקח ייעודי בטיפול בחולים אונקולוגים, ערין הראתה את השפעת הרוקח במניעת טעויות תרופתיות, שמירה על בטיחות המטופל, דיוק הטיפול, מניעת טיפול בתרופות לא מתאימות וייעול קבלת החלטות רפואיות. בנוסף, המחקר הראה כי התערבות הרוקח מחלקתי קליני מפחיתה עלויות הטיפול התרופתי ומעלה יעילות טכנית במרפאת המטו-אונקולוגיה. המחקר נערך בהנחייתה של ד"ר שולי ברמלי-גרינברג מהאוניברסיטה העברית – מובילה בתחום כלכלת בריאות בישראל ובעולם.
המחקר נערך במשך 8 חודשים ביחידת ההמטו-אונקולוגיה של כללית במרכז רפואי לין בחיפה
ותוצאותיו מדגישות את החשיבות של שילוב רוקחים מומחים בצוותי הטיפול, לא רק לשיפור איכות הטיפול אלא גם לייעול השימוש במשאבים. הרוקח סקר וטייב את הטיפולים התרופתיים ובכך תרם לשיפור אסטרטגית הטיפול, איפשר טיפול מותאם אישית, תוך התחשבות בגורמים ייחודיים לכל מטופל.
"המחקר מציע מסגרת מעשית לשימוש יעיל ואפקטיבי של שירותי רוקחות, תוך צמצום השימוש בתרופות אונקולוגיות שלא לצורך. התוצאות מספקות תובנות חשובות לחולים האונקולוגים, לקופות החולים, קובעי מדיניות ואנשי מקצוע בתחום הבריאות" מסבירה ערין.
"באמצעות המחקר הוכחתי כי רוקחים ייעודיים יכולים לסייע לחולים לקבל את הטיפול המתאים והבטוח ביותר עבורם ובהמשך לכך אף יוביל להתייעלות כלכלית של מערכת הבריאות". מסבירה ערין.
ערין זכתה לתגובות חיוביות רבות על הצגתה ומספר חוקרים ואנשי מקצוע מובילים בתחום הביעו התעניינות בתוצאות המחקר.
"השתתפותה של ערין בכנס יוקרתי זה מדגישה את המצוינות המחקרית והמקצועית של סקטור הרוקחות בכללית מחוז חיפה ואת מחויבות כלל הסקטורים במחוז לקידום מחקרים פורצי דרך לטובת שיפור הטיפול במטופלים וייעול מערכת הבריאות" סיכמה אירנה מלנבסקי, רוקחת מחוזי בכללית, מחוז חיפה וגליל מערבי.