fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

בעקבות גילוי שפעת העופות בתרנגולים בארץ: משרד הבריאות מפרסם הנחיות לבישול נכון של עופות וביצים

בשבועות האחרונים דווחו מספר מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 במשקי עופות ותרנגולי הודו בישראל. על מנת לצמצם את הסיכון לתחלואה, מפרסם משרד הבריאות המלצות לציבור לטיפול ובישול נכון של עופות וביצים | לכל הפרטים המשיכו לקרוא*
ביצים | צילום: pexels

בשבועות האחרונים דווחו מספר מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 במשקי עופות ותרנגולי הודו בישראל. על מנת לצמצם את הסיכון לתחלואה, מפרסם משרד הבריאות המלצות לציבור לטיפול ובישול נכון של עופות וביצים.

חשוב לציין כי הסיכון להדבקה בין בני אדם נמוך ביותר והנגיף לא מדבק כלל לאחר בישול המזון. לא התקבלו במשרד הבריאות דיווחים על הדבקת בני אדם בשפעת העופות בישראל.

המלצות משרד הבריאות:
* אין לשטוף עוף גולמי – טיפות המים שמתפזרות כתוצאה מהשטיפה עלולות לשאת מחוללי מחלה שנמצאים על העוף ולזהם מוצרים אחרים.
* יש לבשל או לאפות את העוף באופן יסודי על מנת שהוא יהיה בטוח למאכל.
* הקפדה על בישול מלא של מוצרי עוף, הודו וביצים.
* הימנעות מזיהום צולב – הפרדה בין קרשי חיתוך של עוף גולמי לירקות והפרדה בין מוצרים לפני בישול ולאחריו.

משרד הבריאות פועל בשיתוף פעולה מלא עם משרד החקלאות, שאחראי על פעולות הניטור, המעקב והטיפול בנוגע לשפעת העופות, זאת על מנת לשמור על בטיחות המזון ובריאות הציבור.

צפו בסרטון של שירות המזון הארצי במשרד הבריאות המפרט את עקרונות בטיחות המזון בבישול עופות:

השארו מעודכנים

אהבתם? שתפו!

אולי גם יעניין אותך

כדאי לקרוא

תגיות

שיתוף ברשתות החברתיות