fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178237 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

21-24 בספטמבר: פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2021

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר יחגוג את שנתו ה- 42 ויתקיים בחול המועד סוכות ברחבי העיר עכו. פסטיבל התיאטרון הייחודי חוזר לאולמות האבירים ולמרחב הציבורי של העיר העתיקה, לאחר שבשנה שעברה התקיים במתכונת וירטואלית בעקבות משבר הקורונה.  
ההצגה הכובשים פינת אלנבי | צילום: אילן בשור

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר, אירוע  תרבותי משמעותי בסצנת התיאטרון בישראל, יתקיים כבכל שנה, בעכו העתיקה, בחול המועד סוכות בין התאריכים 21 בספטמבר ועד 24 בספטמבר, זאת השנה ה-42,  ויארח מאות אנשים מרחבי הארץ. התוכנית האמנותית תכלול מאות שחקנים ופרפורמרים, שיעלו עשרות מופעי תיאטרון, הצגות רחוב,  מופעים חדשים ופעילויות לכל המשפחה.

מטרת הפסטיבל להעניק ליוצרים צעירים וליוצרים אלטרנטיביים, שאינם חלק מהתיאטרון הממוסד, אפשרות ליצירה אחרת ושונה. המושג "תיאטרון אחר", שמחבר יחד גישות תיאטרוניות מחוץ לזרם המרכזי, כגון פרינג', תיאטרון ניסיוני, תיאטרון אלטרנטיבי, אוונגארד ועוד.

המופעים מתקיימים במתחם אולמות האבירים מימי הצלבנים בלב עכו העתיקה, שהוכרזה ב-2002 אתר מורשת עולמית של אונסק"ו. חללים אלה מעניקים אווירה ייחודית למופעים האלטרנטיביים. הפסטיבל בנוי משלוש מסגרות עיקריות: התחרות היוקרתית, שבה מוצגים מופעי "תיאטרון אחר",  הצגות אורחות, ותיאטרון רחוב ואירועי חוצות.

toyzz פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר | צילום: אילן בשור

שמעון לנקרי, ראש העיר עכו: "אנו שמחים ונרגשים שפסטיבל עכו ה-42 חוזר לבית הטבעי שלו במרחב הציבורי של העיר העתיקה הקסומה של עכו, לאחר שבשנה שעברה הפסטיבל התקיים במתכונת וירטואלית בעקבות משבר הקורונה. פסטיבל עכו מהווה את אחת מאבני היסוד של התרבות הישראלית וידוע ככזה המאפשר במה לכל השקפה ומשמש בית חם להפקות רב תרבותיות וחברתיות ומוקד משיכה ליוצרים מהארץ ומהעולם. מזה 5000 שנים, העיר עכו הינה בית ל- 4 דתות המטביעות בה את חותמן, כאשר הפסטיבל, על צבעוניותו ומורשתו, מטביע את החותמת התרבותית והרב גונית על העיר והמשתתפים בו. אני בטוח שהפסטיבל השנה יהיה סמל לחזרה לשפיות ולאחדות ושמח להזמין את כל עם ישראל לבוא לעיר עכו וליהנות מפסטיבל מרתק וייחודי."

ראש העיר עכו שמעון לנקרי, יחד עם רקדני ושחקני TOYZZZZ | צילום: אושרי כהן הפקות

ליזו אוחיון, מנכ"לית פסטיבל עכו ומפיקה ראשית: "אני נרגשת שפסטיבל עכו, החוגג 42 שנים להיווסדו, חוזר השנה לביתו המקורי והאותנטי בתוך חומותיה המרהיבים של העיר העתיקה וההיסטורית של עכו. פסטיבל עכו מזה עשרות שנים הפך לנכס צאן ברזל תרבותי, אשר מאפשר לכלל אמני הבמה – מחזאים, במאים, שחקנים, רקדנים ועוד, להגשים את החלומות שלהם ביצירה ישראלית מקורית, רב גונית ואחרת. לאחר שנה קשה ומאתגרת לעולם התרבות והתאטרון, אני בטוחה שפסטיבל עכו יציג השנה מגוון רחב של הצגות מרתקות ומעוררות השראה."

שלום שמואלוב, מנהל אמנותי, פסטיבל עכו: "לאחר שנה מאתגרת שאילצה אותנו להעביר את פסטיבל עכו לאון ליין, אני שמח על החזרה למתכונת הרגילה של הפסטיבל ולחוויית התיאטרון הפיזית והמציאותית הקסומה שהוא מציע. משבר הקורונה יצר תקופה מאתגרת לעולם התרבות והתיאטרון ואנשיו, דבר הבא לידי ביטוי בחלק מתכני הצגות התיאטרון, הנותנות ביטוי אותנטי לכל אמני הבמה להביא את עולמם ואת המציאות שלהם כהווייתם. הועדה האמנותית ואני עבדנו ימים כלילות על מנת לאתר ולהביא את ההצגות הכי מעניינות, מרתקות, בועטות ומעוררות שיח לפסטיבל, כדי לייצר חוויה תרבותית חד פעמית לכל המבקרים."

ליזו אוחיון, שמעון לנקרי, שלום שמואלוב | צילום: אושרי כהן הפקות

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2021 – הצגות ואירועים מרכזיים:

גדולות ונצורות

מחזה-מסע במקום אחד

המגיפה נתנה אותותיה בנפש של כולנו. שנה של סגרים ובידודים בבתים, ושנה של ריבוי קולות מבחוץ. מציאות הסגרים הובילה אותנו לחקור ביטויים שונים של החוויה האנושית בזמן מצור, או צורות כאלה ואחרות של בידוד, ניתוק, או ריחוק חברתי. באמצעות עיון בביטויים ספרותיים, עדויות ותיעוד היסטורי של תגובות אנושיות למצור, ותוך הרכבת משקפיים של ההווה והסתמכות על החוויה האנושית שלנו, ומתוך קריאה וערנות לטקסטים וביטויים פוליטיים ואישיים שנכתבו בתקופת הקורונה, אנחנו בוחנים כיצד אנשים מגיבים לקולות מבחוץ? בציות ואמון, או בביקורת וספק?

ההצגה בוחנת את גבולות הפרפורמנס והפרקטיקה של המצור, מתוך קולאז' של נקודות מבט, תקופות, צלילים, צבעים, ומילים על עיר נצורה ומסוגרת, שבה דמויות שונות מוגבלות בתנועה בגוף או בזמן, בחלל.

כתיבה: בשמת חזן ומשה ולדמן

בימוי: בשמת חזן

קרוי: מעבר ליש ולאין

חייו המדהימים של ד"ר משה קרוי – פילוסוף, מיסטיקן ונביא זעם, גאון ומטורף – שעלה לגדולה בשנות השבעים ומת בנסיבות מסתוריות בסוף שנות השמונים – היו מסע בלתי מתפשר אל האמת, המשמעות והאלוהים, על עוצמתו וסכנותיו. על בסיס כתביו של ד"ר קרוי וראיונות לתקשורת, ההצגה משלבת בין פילוסופיה, דרמה ביוגרפית, סלפסטיק, מוסיקה חיה, מעשי כישוף ותרגילי דמיון מודרך.

יוצרים: נעם רובינשטיין, עודד הירש, יונתן לוי

במאי: יונתן לוי

אני יושב בחדר

ניסוי פרפורמטיבי העוסק ביחסים המורכבים בין האדם לטכנולוגיה. היצירה באה לבחון את הכוחות הפועלים בתוך מערכת יחסים זו, כיצד אנחנו מנווטים בין התועלת הבאה עם ההתמסרות למערכות טכנולוגיות אל מול המחיר הגלוי והסמוי אותו אנו משלמים מהתמסרות זו. היכן ממוקמים הסוכנות האנושית, האינטימית והגוף, שלנו, במציאות בה אינטראקציות חברתיות הולכות ונהיות מתווכות יותר ויותר.

במופע, יפגשו המשתתפים את AVA – שרות בינה מלאכותית המנסה לעמוד לשירותם ולשם כך להבין אותם טוב יותר. המפגש עם AVA יתקיים בחלל וירטואלי משותף ויציע משמעות חדשה לתפיסה של נוכחות, חלל וגוף.

המופע פותח במסגרת עבודת הדוקטורט של דניאל לנדאו באוניברסיטת הלסינקי.

יוצרים: מאת דניאל לנדאו בשיתוף עם אלון אפשטיין ומיכל אופנהיים

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר – רצח בהסכמה | צילום: אילן בשור

רצח בהסכמה

"רצח בהסכמה" פואמה  מאת איריס אליה כהן. נכתבה בעקבות סיפור הירצחה של אסתי אהרונוביץ ז"ל.. הפואמה נוגעת בסוגית האלימות נגד נשים שבקצה שלה רצח. היצירה משלבת גם  מונולוגים דוקומנטרים שנכתבו במרכז למניעת אלימות במשפחה.   הטקסטים מזכירים לנו שאלימות מגדרית חוצה גבולות של זהות, היא קשורה ביחסי כוח, בנורמות חברתיות והיא מאיימת על החירות ועל החופש של כולנו.

מאת: איריס אליה כהן

במאית: חנה ואזנה גרינוולד

בימי כתר

״בימי כתר״ הוא פורטרט פרפורמטיבי, שנשבר במפגש עם הזמן, התנפץ במנסרת המגפה, ובקע החוצה דרך 7 נשים בעשורים שונים לחייהן.

הצופה מוזמן לנוע בתוך מארג עדויות וידאו וסאונד, לבחון דרכן את דופק הזמן והחריטות הטרנספורמטיביות. זהו ניסיון להשאיר גלעד לקולה של נשיות בתקופה הנוכחית. נשיות המבקשת למרות הכל לראות את ההזדמנות לצמיחה בתוך השבר ולתהות על נקודת המפגש בין החיים ליצירה בתקופה של שינוי .

יצירה מאת: לילך דקל-אבנרי וקבוצת פאתוס מאתוס

לפני מי להשתחוות?

חמישה שחקנים בחיפוש אחר תשובה לשאלה עתיקה: מדוע אנחנו כל כך זקוקים לחוק והאם יש דבר כמו מוסר אוניברסלי? דרך רצף של פרגמנטים הלקוחים מרגעים שונים מהספרות, ההיסטוריה והפילוסופיה, הם פוגשים את הרודן, הסרבן, המ קונספט, בימוי ומוזיקה: אילאיל לב כנען

יוצרים שותפים: יאיר סגל ונועה סומר כהן

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר – בפני מי להשתחוות | צילום: אילן בשור

קלאבשת – אזיקים 

ארבעה נידונים למוות. ארבעה סיפורי רצח שונים. חוקיות משתנה. סוהרת אחת שמשתמשת בכוח שלה על מנת לנסח חוקים חדשים בין המגדרים.

מי אשם? החברה? אישיות האדם? הסללת החברה?

הקהל מתפקד כאורחים של הנידונים למוות. עדים אחרונים של חייהם. במפגש גורלי זה נחשפים הסיפורים השונים של הרוצחים, והניסיון שלהם להיאבק ביצר האלים שניווט אותם בדרכם האחרונה.

ההצגה בשפה בערבית עם כתוביות בעברית.

كلبشات  :

أربعة محكوم عليهم بالإعدام. أربع قصص قتل مختلفة. تختلف الشرعية. سجانه واحدة تستخدم سلطتها لصياغة قوانين جديدة بين الجنسين.

على من يقع اللوم؟ المجتمع؟ شخصية الإنسان؟ ام  تركيبة  المجتمع ؟

الجمهور بمثابة  زوار  المحكوم عليهم بالإعدام. آخر شهود على حياتهم. في هذا اللقاء المصيري ، تُكشف قصص القتلة المختلفة ، ومحاولتهم محاربة غريزة الآلهة التي أرشدتهم في رحلتهم الأخيرة.

تأليف : طارق السيد , ايسي ممانوف نوريل

اخراج : محمد عيد

מחזה: טארק אלסייד, איסי ממנוב

במאי: מוחמד עיד

TOYZZZZZZ 

ברוכים הבאים למסיבת הכאוס של TOYZZZZZZZZ! חווית מחול ומוזיקה חיה בדיוניסיה של פלסטיק, תנועה וחגיגת רגשות.

תזמורת הצעצועים של איגור קרוטוגולוב יחד עם תשעה מופיעים-רקדנים יהפכו יחד במטמורפוזה משותפת, כאב לקתרזיס, עצב לכוח, חיים ופלסטיק למוסיקה.

הקהל מוזמן לקחת חלק בחגיגה, להיזכר בכוח של הילדות בעוצמות של הבגרות, להרגיש, לתקשר ולשחק מעבר לתכתיבי החברה.

חומריות, קפיטליזם ופופ יהפכו לחומרי גלם של משחק, בו נרפה אל האנושיות הבסיסית, היצרית, עם כל מה שהיא יכולה להציף, בכל מצב.
אולי כך, נצליח יחד להוליד תרבות חדשה, גם אם לזמן קצר.

יוצרת, במאית, כוראוגראפית ומעצבת תלבושות: אור מרין

במה קצרה – 4 הצגות קצרות (30 דקות):

בדדה

עבודת סולו אינטימית המזמינה הצצה אל שגרת החיים של ״בדדה״- אישה שחיה לבד בדירתה הקטנה, ואין לה קשר עם החוץ. מתוך כך היא יוצרת יחסים עם הבית עצמו וחפציו, מזינה וניזונה מעולם פנימי, חרדתי ועשיר בדמיון.

יוצרת ושחקנית- שי פרסיל

קורס הכנה ללידה

שיעור פרפורמטיבי, המבוסס על תכנים מתוך קורס הכנה ללידה, עם דגש על השליה האנושית, איבר חד פעמי, קסום ומסתורי.

Course 51: Placenta (Human) is a performative class, which draws on materials from a birth preparation course. The class places specific emphasis on the placenta, a temporary, wondrous and mysterious organ.

המופע בשפה האנגלית

יוצרת ופרפורמרית: אורי לנקינסקי

מוות קטן

לאמא שלי ולי יש את אותן ידיים. נשיות אבל גסות, עור יבש שציפורנים שגדלות ארוכות וחזקות ואגודל שמתכופפת לתשעים מעלות, כנראה שריד אבולוציוני לשנים בהן היינו צריכות לחתוך תפוחי אדמה מעל סיר רותח או לדחוף אורז לתחת של עוף. גם לסבתא שלי גרציה היו כאלה,  וגם מימי הבת שלי קיבלה אותן, רק בלי האגודל , בשביל לגלול אין בו צורך .

לדעתי, אם מתבוננים בידיים, אפשר להבין את כל  הסיפור.

יוצרת ושחקנית: מיטל רז

הכובשים פינת אלנבי هكوڤشيم تفرّع اللِنبي__

בתוך חברה זרה על אדמה מוכרת נור נקלעת לתפר שבין הזהויות הערבית-פלסטינית והיהודית-ישראלית.

היא מתחילה את מסעה בהיטלטלות בין אותיות ומילים לשפה הזו ולשפה הזו למבטא הזה או למבטא הזה, גם המילים כמוה רודפות אחר זהותן שאבדה.

היא המחנכת, הקהל התלמידים וזה שיעור ערבית. חמש יחידות לפחות למרות שהיא עצמה עשתה רק שלוש.

بداخل مجتمع غريب ومغترب، على ارض اجدادها تقع نور بين مجتمعين وهويتين، بين المجتمع العربي الفلسطيني والمجتمع اليهودي الاسرائيلي.

من خلال لغتها الجسدية والكلامية تبحث نور عن هويتها التي تم احتلالها.

هي المربية والجمهور هو طالبها والمسرح يتحول الى درس عربي بمستوى خمس وحدات على الأقل، مع انه هي بنفسها توجهت لثلاث وحدات فقط.

במאים יוצרים: נטע מידן | שקד שנלר

פרפורמרית יוצרת: נור גראבלי

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר- גדולות ונצורות | צילום: אילן בשור

אירועים מיוחדים ביניהם:

מזמורים מהספר האדום- מופע מקהלתי חזותי של שירה, תנועה, סאונד ועבודת חפצים.

מופע מחווה ליוסי מר חיים – ערב מחווה לאחד היוצרים המוזיקליים המקוריים והעתידניים ביותר שצמחו בארץ בהגיעו לגבורות. בליל של צלילים, מראות, כלים ומכשירים מכל התקופות אשר יחד מספרים את סיפורו של יוסי מר־חיים.

מר חיים הוא זוכה פרס מפעל חיים מאקו"ם (2003) לצד אינספור פרסים ושבחים מטובי המבקרים ומהקפדנים שבמאזינים. אי אפשר להישאר אדיש ליצירתו.

רכבת לילה מקהיר לעכו- תיאטרון יפו מציג, מופע מיוחד לפסטיבל עכו

ערב מוסיקלי שכולו אחווה ודו קיום. שיאי קלאסיקה של המוזיקה הערבית בביצוע אמנים יהודים וערבים ומתוך מחזות הזמר המוצלחים בהפקת תיאטרון יפו:

להקת בת – שבע מציגה: דקהדאנס 2021, מאת אוהד נהרין

״דקהדאנס" היא עבודה שבה אנחנו חוגגים את הרפרטואר שלנו. זה כמו מגרש משחקים שבו אנחנו יכולים להוסיף או לגרוע מתוך יצירות שהעלינו בעבר, ולהתבונן בעשייה שלנו מזווית שונה. הגרעין נשאר, אך היצירה משתנה תדיר לפי הרפרטואר הנוכחי, מאפשרת לרקדנים להיות במיטבם, וליצוק במופע תוכן שחדש גם לי. אני בונה את השלם והבהיר מאוסף סיפורים בלתי גמורים ״. אוהד נהרין

אי כנס – אומנויות המופע וטכנולוגיה

שילוב אמצעים טכנולוגים במופעי במה – מפגש אמנים ונציגי חברות טכנולוגיות

ממציא הקונספט ומנהל האי כנס – ד"ר יוסי ורדי

מרכז הפעילות – ד"ר ליאור זלמנסון

מופעי רחוב ברחבי הפסטיבל:

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו ברחבי העיר עכו למעלה מ- 30 מופעים, מיצגים, מופעי מוזיקה ומחול, תאטרון רחוב, מופעי קרקס ולהטוטנות, ציורי קיר וציור רצפה תלת מימדיים ומופעים לכל המשפחה שיתקיימו בחניון התיירות, הקשתות, החירבה, במת המחול, רחבת האכסניה, רחוב אל ג'זאר, רחוב ויצמן, חומה מזרחית ועוד. בין המופעים:

מופע מורן קסם המשלב ליצנות ג'אגלינג ולהטוטי אש.

מופע תאטרון רחוב שושי בושי– מופע ג'אגלינג מרהיב המשלב ליצנות ולהטוטים של מגוון אלמנטים מבועות סבון.
אולימפיאדת הקרקס
– מגוון תחרויות "ספורט" קרקסי שלרוב מתקיימות רק בכנסי להטוטנות מקצועיים מוצגות לראשונה לקהל הרחב.

הגורילות– מופע מחול ליצני לכל המשפחה

מופע גיבורי התנ"ך– לפני 5782 שנים, בגלל ביס קטן מתפוח, גורשנו מגן עדן, ומאז אנחנו נמצאים במרוץ אינסופי לחזור לשם. בדרך אנו מתמודדים עם חרדות ודיכאון, מתביישים ביצרים ובדחפים שלנו ומצייתים באמונה עיוורת לחוקי המוסר והחברה המשתנים. שבעה גיבורים, באמצע השביל, עוזרים לנו לעכל את הביס

בלט פאנוב מזרח ומערב- מופע מחול קלאסי.

מתנפחי ענק

מופעי לילה:

במהלך ימי הפסטיגל על בימת הלילה מגוון רחב של הופעות מתחלפות, בין השעות 22:00-1:00

22.9 מופע פתיחה- הופעת uv – הראפר המוכשר UV (יובי) מציג בטראקים טקסטים מקוריים ומעוררי הזדהות על החיים, אהבות ואכזבות. עם ביטים מקפיצים בהופעה המשלבת היפ-הופ ורוק.

בטברנה עם אודי בן כנען- מופע המשלב כלים אתניים יוניים, ערביים וטורקיים,

ומוזיקה אלקטרונית  מהמזרח התיכון. שילוב של לייב ודיג׳יי

נטלי וואמבה – שרה בשלוש שפות, צרפתית, אנגלית ועברית, ומשלבת מגוון סגנונות  עם ניחוחות מהתרבות האפריקאית והאירופית.

23.9  reception music – מופע קאברים המשלב מיקס להיטים של מוסיקת פופ, לועזית וישראלית.

דארוויש בשילוב כינור – דיג'יי טראנס, סגנון מוסיקלי המשלב מוסיקת דאנס אלקטרונית עם מוסיקת עולם אקוסטית וקיצבית המשופעת בכלי הקשה ושירה.

אתר פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר 2021 – לחצו כאן!

המנהל האמנותי, שלום שמואלוב, והוועדה האמנותית שלצדו בחרו מתוך מאות הצעות ומחזות של אמנים צעירים ואלטרנטיביים כשמונה מופעים לתחרות, אך גם מאפשרים לחלקם לעלות במסגרות האחרות, בתקצוב מועט יותר. מנכ"לית הפסטיבל ומפיקה אחראית, ליזו אוחיון.

הפסטיבל מתקיים בתמיכת משרד התרבות, מפעל הפיס והמשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות