fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

כרבע מיליון שקלים לתושב הקריות שהחליק על סבון

התובע, עובד חברת YES, נדרש להעלות ציוד להתקנת תשתיות לוויין בבניין, אך מעד ונפל. בתביעה טען לרשלנות מצד מעסיקיו
בית משפט | צילום: פוטוליה

זה קרה בספטמבר 2014. תושב הקריות, בשנות ה-40 לחייו, עובד חברת YES, נדרש להעלות ציוד להתקנת תשתיות לוויין בבניין בעכו שהיה מצוי עדיין בשלבי בנייה. הוא מעד והחליק בשל מים וסבון שנותרו בקומה השלישית. כתוצאה מכך, החליק גם תוף הכבל שמשקלו עשרות ק"ג ונפל על ידו. בחוות דעת רפואית שקיבל, התברר כי נגרמו לו שינויים ניווניים בשורש כף היד, שהובילו לכאבים עזים, רגישות, הגבלה בתנועות, וכפועל יוצא, יכולתו לחזור לעבודה נפגעה.

בכתב התביעה שהגיש העובד לבית משפט השלום בחיפה, באמצעות עו"ד סיגל לביא-אלבז ממשרד לביא-וולינץ שבקריות, נטען: "המעסיקה של התובע הנהיגה שיטת עבודה לקויה ומסוכנת ולא דאגה לקיומה של שיטת עבודה בטיחותית, לא דאגה לוודא כי האתר מתוחזק באופן בטיחותי, דרשה ממנו להרים לבדו ציוד כבד מאוד, העולה בהרבה על המשקל אותו מומלץ לשאת ביד, לא סיפקה לו אמצעי מיגון ו/או שינוע שיקלו על העלאת הציוד במעלה הבניין ועוד… מעסיקיו זלזלו בבטיחות העובדים במקום, לא העבירו להם הוראות ונוהלי בטיחות ולא הדריכו באשר לסכנות הכרוכות בעבודה זו. בשורה התחתונה, הם התרשלו וכמובן שלא נהגו כפי שראוי וסביר ממעסיקים גדולים במשק לנהוג".

עו"ד סיגל לביא אלבז | צילום: גיל נחושתן
עו"ד סיגל לביא אלבז | צילום: גיל נחושתן

מומחה מטעם התובע, שמונה במסגרת ההליך המשפטי, קבע כי נותרו לו 20 אחוזי נכות לצמיתות. בשל מגבלתו הפיזית, ניסיונותיו לאורך תקופה ארוכה לחזור למעגל העבודה לא צלחו ורק לאחרונה שב לעבוד. "לפני התאונה, היה מרשי בריא בנפשו ובגופו, ובעקבותיה, נזקק ויזדקק כל חייו לטיפולים רפואיים אף מעבר לאלה המכוסים על ידי סל הבריאות. לצערנו, כושר השתכרותו נפגע וייגרמו לו הפסדי שכר וכל חייו יזדקק לעזרת אחרים", כתבה עו"ד לביא-אלבז. בחוות דעת נגדית שהוגשה על ידי הנתבעות, חברת הלוויין וחברת הבנייה, נקבע: "לא נותרה לתובע נכות אורתופדית בעקבות התאונה". תחילה, טען המומחה כי רק 5 אחוזים מנכותו של התובע קשורים לתאונה, אולם בחקירתו בבית המשפט שינה את דעתו וקבע 10 אחוזי נכות צמיתה. בנוסף, טענו הנתבעים להגנתם, כי התובע  פעל על דעת עצמו, בחוסר זהירות ובניגוד לנוהל העבודה ולהנחיות שניתנו לו.

סגנית נשיא בית משפט השלום בחיפה, השופטת אילת דגן, קבעה כי על הנתבעות לפצות את התובע בסכום כולל של כ-250 אלף שקלים.

עו"ד לביא-אלבז: "כל שביקש התובע הוא לקבל פיצוי מהאחראים כלפיו, אך זכה לאטימות ואדישות. הוא נאלץ להתנהל בבית המשפט בהליך ארוך ומתיש, אך לבסוף יצאה צדקתו אל האור. אני שמחה כי טענותיו התקבלו באופן מלא והוא ישופה בסכום מרשים, שיאפשר לו לממן הוצאות טיפול ושיקום מיטביים לידו ולהסתגל למצבו החדש".

 

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות