fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178237 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

שיר הסירים

"חוויה רב חושית"
מנת ה"באלאגן משוק עכו" צילום: אפיק גבאי

"חוויה רב חושית"

מזמן שלא קמה כאן בצפון מסעדה שנושאת בכנפיה בשורה חדשה ולי, כמי שאוכל המון במסעדות, זה חורה.

חורה ומרגיז שכולם משכפלים את כולם, ללא מעוף או טיפת חדשנות.

אז כשלפני כשנה נפתחה מסעדת "לוקס" המסקרנת, היינו מהראשונים לפקוד אותה, בטח כשמדובר בשף שהוכיח את עצמו כפורץ דרך במסעדה הקודמת שפתח ("אל מרסא" בעכו) ובטח כשבתוך זמן קצר, הפכה המסעדה לאחת המודברות בעיר.

"לוקס" מחדשת באוכל של השף עלא מוסא, היא מחדשת בפרזנטציה ובכלים, היא מחדשת באווירה ובאירוח של אסאדי השותף, וביכולת ליצור מנה מול עיני הלקוח היושב על הבר, שבמקרה זה הוא גם המטבח.

חווינו חוויה רב חושית, והכי כייף, בגלל שהשניים הנ״ל התחנכו והתפתחו במיטב המסעדות פה, המקצוענות מורגשת בכל פיפס.

מנת הסביצ'ה ב"לוקס" צילום: אפיק גבאי
מנת הסביצ'ה ב"לוקס" צילום: אפיק גבאי

בשם השליחות, ורק בגללכם, נאלצתי לסבול את התענוג של לחזור ל"לוקס" בשנית ואלה רשמיי:

לראשונות אכלנו סביצה ״מארסה סטייל״, ו״טרטר טונה אדומה״.

למרות שבספיישלים ובמנות היה גם ייצוג בשרי, משהו באווירה של המקום אמר לנו זה: "פה זה דגים".

הסביצה שמיד חיבר אותנו ככתוב למסעדת האם בעכו, עוטר בלבנה שנקליש שהיא גבינה מיובשת עד למרקם פירורי, אחד מחומרי הגלם הכי אקזוטיים בסביבה לטעמי, ובנוסף פיסטוקים שבורים ופלפל חריף.

טרטר הטונה האדומה והסופר טרייה עוטר בקרם אבוקדו חלומי, ופריקי פריך רק הוסיף מרקם מעניין לכל המנה.

מבלי שהזמנו קיבלנו לשולחן פוקאצ’ה של השכנים. (ת'אמת שבקושי נגענו, ההימנעות מגלוטן גברה על הפיתוי), הייתי שוקל להחליף את השכנים. המטבל האדום, סוג של מחמר טחון למרקם של טחינה, היה מהמם.

לעיקרית חלקנו "בלגאן משוק עכו": קרש יפהפה וגדול, עליו פילה של מוסר ים, ריזוטו פריקי עם תרד בר, שעועית ירוקה ועוד ועוד.

פה ושם היו גם זילופים של קרמים שונים, חתיכות אספרגוס ועוד כמה דברים מפנקים.

האמת: באלאגן חיובי.

את הארוחה הורדנו עם בקבוק רוזה, פעם ישראלי ופעם תוצרת חוץ, ושניהם היו בחירה מעולה של זה שהפקדנו בידיו את הבחירה.

לקינוח התלבטנו בין כנאפה לבין "ליאלי בירות", ובחרנו בסוף בכנאפה שהבטיחו שתהיה מעולה.

לי יש איזה חוק עתיק שאומר: 'תאכל כל דבר במקום שמתמחה בו', אז לא ציפיתי לכזאת כנאפה מעולה, שלא נפלה מכל בתי הכנאפה המעולים של חיפה ועכו.

בתכל'ס

תמורה למחיר – הוגנת לגמרי

איכות  האוכל – עלאא שומר על הרמה המעולה של מסעדת האם, ״אל מרסא״

שירות – קליל, נעים ומקצועי.

אווירה – עיר תחתית במיטבה

לקחת הביתה – נו, את המטבל ההוא שליד הלחם.

מסעדת "לוקס", רחוב הנמל 13 חיפה, 077-2060970

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות