fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178237 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

כרמיאל: מה תכלו בחג? לקט מתכונים מנצח

חג הפסח מהווה אתגר קולינרי לחובבי המטבח. אז אם עוד לא בחרתם תפריט לשולחן החג לפניכם מתכונים למנות חגיגיות וטעימות שיגררו קריאות השתאות מצד האורחים וגם חלופה טבעונית לבחירה
הברירה הטבעית פנה קוטה טבעוני צילום הללי רוז
הברירה הטבעית פנה קוטה טבעוני צילום הללי רוזן

חג הפסח מהווה אתגר קולינרי לחובבי המטבח. אז אם עוד לא בחרתם תפריט לשולחן החג לפניכם מתכונים למנות חגיגיות וטעימות שיגררו קריאות השתאות מצד האורחים וגם חלופה טבעונית לבחירה

דג מרוקאי בת חן אלחיאני
דג מרוקאי בת חן אלחיאני

דגים מרוקאים של בת חן אלחיאני

חומרים:

דג שלם – פילה אמנון

רבע כוס שמן

4 עגבניות

2 גמבות

ראש שום

2 פלפלים חריפים

2 כפות פפריקה גרוסה מתוקה

1 כף פפריקה גרוסה חריפה

חצי כפית מלח

כף מרק עוף

פלפל שחור לפי הטעם

2 כוסות מים רותחים

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

לחתוך לפרוסות את העגבניות והפלפלים ולטגן בסיר רחב על אש נמוכה עם השום.

להוסיף פפריקה גרוסה מתוקה, פפריקה גרוסה חריפה, מלח, מרק עוף

פלפל שחור, מים רותחים.

להניח מעל את הדג עם כוסברה קצוצה.

לבשל 30 דקות.

 

פחזניות פסח וחרוסת טניה מזרסקי
פחזניות פסח וחרוסת טניה מזרסקי

חרוסת ופחזניות של טניה מזרסקי

חומרים לפחזניות:

5 ביצים

3/4 כוס שמן

1 כפית מלח

1 כוס קמח מצה

1 כוס מים פושרים

(אפשרי חצי כפית סוכר)

אופן ההכנה:

להרתיח מים, שמן, מלח, להוסיף קמח ולבחוש היטב ובזריזות עד לקבלת "פירה" שאינו נדבק לדפנות הסיר.

להוריד מהאש ולהתחיל להוסיף ביצים – לא ביחד, אלא אחת אחת ולבחוש עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.

לפזר באמצעות כף כדורים על נייר אפייה בתבנית גדולה.

להכניס לתנור של 160 מעלות, לאפות כ- 40 דקות.

להנמיך את עוצמת התנור ולהשאיר עוד כ 5 דקות, כדי שהפחזניות לא יתכווצו ויאבדו נפח.

 

חרוסת תוצרת בית:

חומרים:

2 תפוחים ירוקים מקולפים

4-5 כפות ממרח תמרים

100 גרם אגוזי מלך

סוכר לפי הטעם

מעט יין אדום מתוק

אופן ההכנה:

לערבב הכל במעבד מזון ולהוסיף מעט יין אדום מתוק.

אפשר לאכול עם הפחזניות, למרוח על מצה או סתם ליהנות מאכילה בכפית.

 

 

צלי בקר עדית גל
צלי בקר עדית גל

צלי בקר של עדית גל

חומרים ל-12 מנות:

נתח צלי מס' 5 במשקל 2 קילו

1/4 כוס שמן

מלח ופלפל שחור גרוס

2 סלסילות בצלצלי פנינה קלופים

1-2 כוסות יין אדום

1  כף רסק עגבניות

12 שיני שום קלופות

2 ענפי רוזמרין

2 ענפי טימין

4-3 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)

אופן ההכנה:

את הצלי מכינים יום לפני: מחממים תנור ל-160 מעלות.

יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור.

מתבלים את הבשר במלח ופלפל ו"סוגרים" כמה דקות מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים את הבשר מהסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום ומחזירים את הבשר.

יוצקים כוס יין, כ4-3 כוסות ציר בקר (אפשר להכין לבד ואפשר להשתמש בציר בקר מאבקה שמכינים מ"ציר של קנור"), רסק עגבניות, רוזמרין וטימין, ומביאים לרתיחה.

מכסים ומעבירים לתנור ל-3 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

מצננים ומעבירים את הסיר למקרר למשך הלילה. למחרת פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים.

אפשר להוסיף: גזר/תפוחי אדמה/שזיפים/ערמונים/בצלצלי פנינה – אם אתם אוהבים.

לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, השום והבצלצלים מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים מהנוזלים את השומן שנקרש, מחממים מעט על הכיריים ויוצקים דרך מסננת לסיר נקי.

מבשלים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

מסדרים את הבשר, השום והבצלצלים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום.

מחממים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.

 

פשטידה של בת שבע עזיקרי
פשטידת תרד בת שבע עזיקרי

פשטידת תרד של בת-שבע עזיקרי אבו חצירא

חומרים:

חצי קילו תרד

בצל חתוך

בצל ירוק חתוך

100 גרם גבינה בולגרית

100 גרם גבינת קשקבל

3 פרוסות גבינה צהובה

3 ביצים

2 כפות קמח תופח

כפית פלפל שחור

כף מרק עוף

אופן ההכנה:

לרחוץ היטב את התרד ולחתוך.

לטגן בצלים ולהזהבה ולהוסיף את התרד והתבלינים.

לבשל עד שהתרד מוכן.

את הנוזלים שנותרו לסנן במסננת, להכניס לקערה ולצנן.

לחתוך את הגבינות לריבועים ולהוסיף יחד עם כל שאר המצרכים.

לשמן תבנית אפייה במרסס שמן ולפזר את התערובת.

לאפות בחום בינוני של 160 מעלות עד שישחים.

לחתוך אחרי שהצטנן.

 

פנה קוטה טבעוני הללי רוזן
פנה קוטה טבעוני הללי רוזן

פנה קוטה קוקוס אוכמניות של הללי רוזן – מנה טבעונית

חומרים:

כוס אוכמניות (אם קפואות להפשיר קודם, אם רוצים יותר צבע, שתי כוסות)

3 כפות אגבה/ מייפל/ סוכר

פחית קרם קוקוס (400 מ"ל)

כפית אבקת אגר אגר

אוכמניות טריות

אופן ההכנה:

לטחון את האוכמניות בבלנדר, אם הוא מתקשה, להיעזר במעט מים.

לשפוך למחבת קטנה את מיץ האוכמניות, דרך מסננת ולהביא לרתיחה.

בסיר נוסף לערבב תכולת פחית קרם הקוקוס וכפית אבקת אגר אגר עד שהוא נטמע.

להתחיל להרתיח את קרם הקוקוס על אש קטנה תוך כדי ערבוב, כשהוא מתחיל לרתוח, להוסיף את מיץ האוכמניות ו-3 כפות ממתיק.

לערבב היטב לתערובת אחידה וסגולה, על אש בינונית.

לשפוך לכוסות/ תבניות מתאימות ולקרר על השיש כשעה.

להוסיף לכל תבנית אוכמניות טריות (כמה שרוצים) ו"להטביע" אותן בנוזל.

להעביר למקרר ל-4 שעות לפחות.

כשרוצים לחלץ את הפנה קוטה, מעבירים סכין חלקה בדפנות והופכים על צלחת.

 

תבשיל ירקות שורש טבעוני הללי רוזן
תבשיל ירקות שורש טבעוני הללי רוזן

תבשיל ירקות שורש, ערמונים וטופו ביין אדום של הללי רוזן – מנה טבעונית

חומרים:

גוש טופו קשה

רוטב ווסטרשייר או רוטב לצלי בקר

1 כוס יין אדום

2 כוסות מים

שמן זית

5 תפוחי אדמה

2 גזרים

שורש סלרי

1 בטטה גדולה

שקית ערמונים

מלח

פלפל שחור

רוזמרין וטימין לפי הטעם

אופן ההכנה:

חותכים גוש טופו (יש להשתמש בטופו קשה) לרצועות ושמים בכלי.

מעל כל רצועה מזלפים מעט רוטב ווסטרשייר או רוטב לצלי בקר. שימו לב היטב, רוטב ווסטרשייר המקורי, הוא לא טבעוני, הוא מכיל אנשובי, אך כיום ניתן למצוא בסופרים רוטב טבעוני.

מכסים ביין אדום את הרצועות ומשרים כמה שעות עד לילה.

מטגנים את הרצועות בשמן זית ומניחים בצד.

מוסיפים שמן זית לאותו סיר ומאדים בו את ירקות השורש (עם מכסה סגור).   מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

שופכים את המרינדה שבה הושרה הטופו, מוסיפים כוס יין אדום ושתי כוסות מים. מביאים לרתיחה, סוגרים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.

לאחר חצי שעה מוסיפים שקית ערמונים ומבשלים על אש נמוכה עוד חצי שעה.

לקראת סוף הבישול, מכניסים את רצועות הטופו, מוסיפים רוזמרין וטימין לפי הטעם ומגישים חם.

ניתן להוסיף מעל גם מעט טימין טרי.

 

מידתיות היא שם המשחק

כדי שלא תעלו יותר מדי במשקל, לפניכם טיפים לתזונה נכונה בחג מאת ניאורה מרטה, דיאטנית קלינית במרפאה היועצת של כללית בנהריה

אל תגיעו מורעבים לערב החג. כשאנחנו מגיעים רעבים אנחנו אוכלים כמויות גדולות ובמהירות ונוצרת תחושה של כבדות ועומס. גם אם היום שלכם עמוס חשוב להתפנות לאכול לפחות שלוש ארוחות לאורך היום ולהפקיד על שתייה מספקת של מים. הארוחות יכולות להיות קטנות וכוללות ירקות וחלבונים כמו דג, ביצה, מוצרי חלב רזים ושומנים בריאים. את הפחמימות בצורה של מצות או עוגיות תשלבו באופן טבעי בארוחת הערב.

במהלך ימי החג וחול המועד יש מנהגים רבים שחשוב לשים לב לגביהם: גוונו את מתכוני החג במאכלים שצורכים פחות טיגון ויותר בישול ואפייה.

עוגיות וקינוחים בפסח עשירים בשומנים לעומת מאפים רגילים בשל השימוש באגוזים ושקדים טחונים לצורך התחליף לקמח. לכן, שלבו יותר ירקות בתפריט היומי. כשאתם יוצאים לטיולים שלבו כחלק מהמזון בטיול גם ירקות ופירות טריים ולא רק חטיפים.

כדי למנוע צרבות: לעסו היטב את המזון כדי שיגיע לקיבה טחון. הקפידו שנפח הארוחה לא יהיה גדול מידי על ידי הפרדת השתייה מהארוחות, רצוי לשתות חצי שעה לפני הארוחה ושעה אחריה. כמו כן, מומלץ לא לשכב מיד לאחר הארוחה ולא לעסוק בפעילות גופנית קרוב מידי לסיום הארוחה.

הללי רוזן צילום פמלה יסטרובני
הללי רוזן צילום פמלה יסטרובני
בת חן אלחיאני צילום פרטי
בת חן אלחיאני צילום פרטי
בת שבע עזיקרי אבוחצירה צילום פרטי
בת שבע עזיקרי אבוחצירה צילום פרטי
עדית גל צילום פרטי
עדית גל צילום פרטי
טניה מזרסקי צילום פרטי
טניה מזרסקי צילום פרטי

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות